Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. kolovoz 2019.

Vijesti

Sarajevo, 16. svibanj 2019.

SAHRANJENA GĐA RUŽICA BIČVIĆ

Ukop pokojne Ružice bio je na groblju Bare, a Misa zadušnica slavljena je u župnoj crkvi na Dobrinji

U srijedu, 15. svibnja 2019. na sarajevskom groblju Bare sahranjena je gđa Ružica Bičvić. Sprovodne obrede vodio je župnik sv. Franje na Dobrinji fra Pero Karajica uz sudjelovanje petnaestak svećenika, lijepog broja redovnica i velikog broja prijatelja. Nakon ukopa, u sarajevskoj župnoj crkvi na Dobrinji slavljena je Misa za pokojnicu. Misu zadužnicu slavio je ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević uz koncelebraciju župnika i lijepog broja prijatelja i poznanika obitelji Bičvić, posebno djelatnika Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Ružica je nestala još na Veliku subotu, 20. travnja 2019., nakon izlaska iz zgrade stanovanja u sarajevskom naselju Dobrinja. Sa suprugom Marijanom i kćerkom Kristinom krenula je u župnu crkvu na Dobrinji na posvetu uskrsnog jela. Nakon izlaska iz zgrade gubi joj se svaki trag. Brojne intenzivne potrage i pretrage, kako pojedinaca tako i ustanova, posebno djelatnika Caritasa Bosne i Hercegovine i Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije tijelo pokojnice nađeno je na području Stupa u sarajevskom naselju Bojnik u subotu, 11. svibnja 2019.

Ružica je preminula u 72. godini života, a u braku sa suprugom Marijanom, imaju kćer Kristinu, koja je djelatnica Caritasa BiH, i sina Borisa. U poratnom vremenu Ružica je dio svoga života i rada provela je u Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije (1998.-2000.), a kao socijalna radnica i na ovaj način ugrađivala se u karitativno djelovanje i poslanje Vrhbosanske nadbiskupije i grada Sarajeva. Njoj su vjera i Crkva bi bili sve u ovozemaljskom življenju, a sa sobom je tijekom nestanka u vrećici Caritasa BiH imala hranu za posvetu za ovogodišnji Uskrs.

Ravnatelji, djelatnici i djelatnice Caritasa Bosne i Hercegovine i Vrhbosanske nadbiskupije izražavaju duboku ljudsku sućut, svećeničke i vjerničke molitve obitelji suprugu Marijanu, kćeri Kristini i sinu Borisu, te brojnim prijateljima pokojne Ružice. Pokoj vječni daruj joj Gospodine! (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: