Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. svibanj 2020.

Vijesti

Bosansko Grahovo, 15. svibanj 2019.

TALIJANSKI VOLONTERI POSJETILI BOSANSKO GRAHOVO

Ovogodišnji ljetni radni kamp će se održati od 27. srpnja do 3. kolovoza

Predstavnici skupine volontera sa sjevera Italije, iz okolice Trevisa, posjetili su protekli vikend Bosansko Grahovo. Riječ je o skupini bliskoj velikom talijanskom volonterskom pokretu „Operazione Mato Grosso“ koji svoju humanitarnu, edukativnu i karitativnu djelatnost već dugi niz godina vrši u siromašnim dijelovima Latinske Amerike, a odnedavno i u nekim zemljama Istočne Europe, kao npr. u Srbiji i BiH.

Zahvaljujući kontaktima predstavnika talijanskog Caritasa u BiH i Župe sv. Ilije proroka Bos. Grahovo, ova skupina volontera dolazi od 2015. u Bos. Grahovo gdje organiziraju višednevne ljetne radne kampove, ali i humanitarno pomažu Dječji dnevni centar „Gnijezdo“ te socijalno ugrožene pojedince.

I ovoga su puta posjetili „Gnijezdo“ i uručili pomoć, kao i DVD „Korita“ s kojim su dogovorili način buduće suradnje. Talijani su bili nazočni i na nedjeljnoj svetoj misi u župnoj crkvi u Obljaju gdje su se susreli sa vjernicima i župnikom.

Dogovorili su da će ove godine ljetni radni kamp biti od 27. srpnja do 3. kolovoza na kojem će biti skupina od 16 Talijana zajedno s domaćim mladima i djecom, te uzvratni posjet Italiji nekolicine Grahovljana početkom kolovoza.

Posebnost ove skupine volontera iz okolice Trevisa je što se cijele obitelji tijekom godine bave prikupljanjem i prodajom starog željeza, a sav prikupljeni novac šalju za humanitarne projekte u zemljama u kojima vrše svoju humanitarnu djelatnost. (kta/žg)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: