Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. kolovoz 2019.

Vijesti

Livno, 15. svibanj 2019.

NEDJELJA DOBROG PASTIRA U ŽUPI LIVNO

Novaci Bosne Srebrene pozvani su u župu Svih svetih u Livnu

Na četvrtu uskrsnu nedjelju ili nedjelju Dobrog Pastira, novaci Bosne Srebrene pozvani su u župu Svih svetih u Livnu. Nedjelja Dobrog pastira u crkvenom kalendaru označena je kao dan kad bi se intenzivnije trebalo moliti za nova duhovna zvanja. Tom prilikom livanjski župnik fra Vinko Sičaja odlučio je napraviti promociju duhovnih zvanja u svojoj župi.

Novaci su sudjelovali na Misi u 8.30 te na svečanoj pučkoj Misi u 10 sati. Novaci su pod Misom ministrirali, čitali i pjevali. Svete je mise predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić koji je u svojoj homiliji istakao važnost duhovnih zvanja u životu katoličke zajednice. Fra Marinko je posebno istakao problem klevetanja i ogovaranja svećenika, rekavši da je to jedan od glavnih razloga zašto se mladi boje odvažiti na taj korak da kažu Gospodinu svoj: „Evo me!“

Ovom je prilikom i mnogopoštovani otac provincijal, Franjevačke provincije Svetoga Križa Bosne Srebrene, fra Jozo Marinčić uputio poslanicu župnicima u kojoj moli svu braću na župama i samostanima da mole i rade u svrhu održavanja budućnosti Provincije u teškim vremenima koja su pred njima. Moli svu braću da učine sve što je u njihovoj mogućnosti s ciljem promoviranja upisa u naše Sjemenište i Postulaturu u Visokom.

Nakon Svete mise po već ustaljenom običaju nastavljeno je bratsko druženje uz nedjeljni ručak kojeg je i ovog puta pripremio veliki prijatelj fratara, a posebice novaka Vjeko Barać.

"Iskreno se zahvaljujemo župniku fra Vinku i njegovim kapelanima fra Ivanu i fra Emanuelu na pozivu i srdačnom prijemu. Ovim putem pozivamo sve da u svojim osobnim i obiteljskim molitvama zamole Gospodara žetve da pošalje nove radnike u svoju žetvu, da ohrabri sve one koji su osjetili Božji poziv, ali se ne usuđuju na njega odgovoriti i za sve one koji su se već odazvali da im Gospodin podari snage da ne posustanu i ne malakšu u svom pozivu", poručili su iz Franjevačkog novicijata Bosne Srebrene. (kta/fia)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: