Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. kolovoz 2019.

Vijesti

Tomislavgrad, 15. svibanj 2019.

SVJEDOČANSTVO DUHOVNOG POZIVA

Nedjelja Dobrog pastira - 56. svjetski dan molitve za duhovna zvanja u samostanu i župi u Tomislavgradu

Postulanti i novaci sa svojim odgojiteljima fra Ikom Skokom i fra Stankom Mabićem obilježili su nedjelju Dobrog pastira, tj. 56. svjetski dan molitve za duhovna zvanja u samostanu i župi u Tomislavgradu. U crkvi sv. Nikole Tavelića u večernjim satima Svetu misu predvodio je fra Iko Skoko, a koncelebrirali su gvardijan fra Sretan Ćurčić i fra Stanko Mabić, a đakonsku službu vršio je fra Dragan Bolčić. Pjevane dijelove Mise predvodili su domaći Framaši. Fra Iko je u svojoj prigodnoj homiliji opisao Isusa Dobrog pastira kako se predstavio u desetom poglavlju Ivanova Evanđelja.

Nakon Svete mise postulaturu je predstavio postulant Mario Kvesić, a o svojem zvanju govorio je Mladen Dragićević. Život u novicijatu opisao je novak fra Robert Cvitanović, a svoj put do odluke da želi biti fratar iznio je novak fra Antonio Petric. Crkva bijaše dupke ispunjena. Vrlo pažljivo su slušali svjedočanstva postulanata i novaka.

Fra Iko je zahvalio gvardijanu fra Sretanu, župniku fra Slavenu Brekalu i ostalim fratrima u samostanu na lijepom prijemu.

Prisjetimo se, prvi put poruka za Svjetski dan molitve za svećenička I redovnička zvanja poslao je preko radio valova papa Pavao VI. u subotu, 11. travnja 1964. s naslovom „Molite gospodara žetve da pošalje poslanika za svoju Crkvu.“ (Mt 9,38). (kta/miriam)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: