Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. kolovoz 2019.

Vijesti

Tolisa, 23. travanj 2019.

SAHRANJENA MARA NEDIĆ, SESTRA ŽUPNIKA U KOPANICAMA VLČ. ĐURE ŽIVKOVIĆA

Uzorna župljanka Mara preminula je na Uskrs ujutro, 21. travnja 2019. u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Tolisa u 55. godini života

Na Uskrs ujutro, 21. travnja 2019. u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Tolisa preminula je u 55. godini života uzorna župljanka Mara Nedić, rođena Živković, sestra župnika u obližnjoj župi Kopanice vlč. Đure Živkovića.

Sprovodne obrede na groblju župe Tolisa Karaula, 22. travnja predvodio je toliški župnik i gvardijan fra Mario Jurić zajedno s bratom pokojne Mare vlč. Đurom i drugim svećenicima franjevcima iz toliškog samostana te župnikom iz Orašja i šamačkim dekanom fra Antom Pušeljićem. Na sahrani su bili i župnik iz Radunica vlč. Ilija Orkić i časna sestra Magdalena Šokić iz Sarajeva koji su rodbinski povezani s pokojnom Marom kao i župnici: iz Oštre Luke vlč. Zlatko Ivkić, Gornje Tramošnice fra Pero Baotić i Grebnica fra Marijan Živković.

Obitelji i najbližoj rodbini pokojne Mare iz rodnog Kostrča te župljanima župe Tolisa pridružila se također pokojničina rodbina iz župe Vidovice kao i vjernici iz župe Kopanice te iz župa Poljaci i Gorice u kojima je vlč. Đuro ranije obnašao župničku službu.

Nakon sahrane uslijedila je Sveta misa zadušnica koju je u grobljanskoj kapeli također predvodio fra Mario uz koncelebraciju s vlč. Đurom i drugim svećenicima. Na kraju Svete mise vlč. Đuro zahvalio je svima, u ime obitelji i rodbine te u svoje ime, za dolazak i izraze blizine u povodu smrti njegove sestre Mare koja se hrabro i vjernički nosila s teškom bolešću karcinoma. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: