Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. kolovoz 2019.

Vijesti

Göppingen/Geislingen, 22. travanj 2019.

USKRS SVEČANO PROSLAVLJEN U GÖPPINGENU I GEISLINGENU

U HKZ bl. Jakova Zadranina u Göppingenu Misu je predvodio fra Marko Hrgota, a u HKZ sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu fra Marko Hrgota

Vjernici Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina u Göppingenu i sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu svečano su proslavi Uskrs.

U Geislingenu je svečano Euharistijsko slavlje predvodio voditelj Zajednice fra Ivica Jurišić. U ulaznoj procesiji uz ministrante sudjelovali su i članovi Folklorne skupine „Hrvatski pleter“ koja djeluje pri Zajednici. Po završetku mise, fokloraši su vjernicima darovali pisanice koje su sami oslikali.

U Göppingenu Misu je predvodio fra Marko Hrgota, koji se nalazi na ispomoći. Na kraju Mise djeca su darivala pisanicama. Nakon obje Mise održano je odmjeravanje snaga u najtvrđoj obojanoj pisanici.

Za najveći kršćanski blagdan vjernici su se pripremali sudjelovanjem u obredima Svetoga trodnevlja. Na Veliki četvrtak po tradiciji hrvatski vjernici su se pridružili Misi Večere Gospodnje vjernicima njemačkih župa na čijem području im je sjedište. Svom doprinos slavlju posebno su dali molitvom vjernike i pjevanjem, a na misu su posebno bili pozvani prvopričesnici i njihovi roditelji. Na Veliki petak čitači iz obje Zajednice su se posebno angažirali oko čitanja Muke Isusove. I u tuđini vjernici rado njeguje stare običaje. Tako je na kraju Vazmenoga bdijenja održan tradicionalni blagoslov jela. (kta/m.b.)

Foto: Arhiv Hrvatskih katoličkih zajednica Goppingen-Geislingen

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: