Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. kolovoz 2019.

Vijesti

Đakovo, 22. travanj 2019.

BISKUPSKO REĐENJE MONS. IVANA ĆURIĆA U IZRAVNOM PRIJENOSU HKR-A

Novi pomoćni đakovačko-osječki biskup bit će zaređen u đakovačkoj katedrali – manjoj bazilici sv. Petra na Vazmeni ponedjeljak, 22. travnja

Biskupsko ređenje pomoćnoga đakovačko-osječkog biskupa mons. Ivana Ćurića održat će se u đakovačkoj katedrali – manjoj bazilici sv. Petra na Vazmeni ponedjeljak, 22. travnja, u 16.30. Glavni zareditelj bit će đakovačko-osječki nadbiskup metropolit mons. Đuro Hranić, a suzareditelji nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, u zajedništvu sa svim nazočnim nadbiskupima i biskupima.

Izravan prijenos ređenja novog pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivana Ćurića moći će se slušati na Hrvatskom katoličkom radiju od 16.30 sati.

Svi vjernici pozvani su u đakovačku prvostolnicu doći već u 16 sati kada će započeti uvodna pobožnost i kratka priprava zajednice. Animator pobožnosti preč. Mato Gašparović izreći će uvodni poticaj te u prikladno vrijeme ukratko protumačiti liturgiju ređenja.

Liturgijsko pjevanje animirat će katedralni konkatedralni mješoviti zborovi iz Đakova i Osijeka s pridruženim župnim zborovima, uz dirigenta maestra Ivana Andrića i orguljsku pratnju Darija Kusture. Ravnatelj obreda (ceremonijar) bit će mons. Luka Strgar, a u liturgijskoj asistenciji sudjelovat će đakoni i bogoslovi Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Prije slavlja biskupskoga ređenja svi će sudionici dobiti liturgijski vodič, a po završetku slavlja i spomen-sličice. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: