Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. kolovoz 2019.

Vijesti

Foto arhiv

Foto arhiv

Sarajevo, 20. travanj 2019.

PREDSTAVNICI SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE UPUTILI USKRSNE ČESTITKE KARDINALU PULJIĆU

„Sretan i blagoslovljen Uskrs najradosnijim i pobjedonosnim pozdravom: Krist uskrsnu - uistinu uskrsnu!“

Najviši predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve u Bosni i Hercegovini uputili su za Uskrs 21. travnja 2019. uskrsne čestitke nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, a preko njega i svemu svećenstvu, redovništvu i svim vjernicima.

Mitropolit dabrobosanski gospodin Hrizostom poželio je kardinalu Puljiću „sretan i blagoslovljen Uskrs najradosnijim i pobjedonosnim pozdravom: Krist uskrsnu - uistinu uskrsnu!“ ističući da tim pozdravom, ne samo slave Uskrsnuće Kristovo, već i ispovijedaju „temeljnu istinu naše vjere, a to je da je Isus Krist, onaj isti koji je na Veliki petak suđen i osuđen, izrugan, popljuvan i bijen, na križ raspet na Golgoti i u grob položen – treći dan uskrsnuo od mrtvih, smrću smrt pobijedio i onima u grobovima život darovao“.

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije uputio je kardinalu Puljiću „srdačne čestitke za radosni blagdan Uskrsnuća Kristova“ te poželio da mu „život teče u znaku uskrsne pobjede na smrću“.

Episkop bihaćko petrovački gospodin Sergije uputio je kardinalu Puljiću „najsrdačnije čestitke za najradosnije blagdane Uskrsnuća Gospodina i Boga i Spasa našega Isusa Krista“, uz želje i molitve da ih proslavi „u zdravlju i duhovnom raspoloženju, a posebno bogugodnog nadpastirskog služenja, na spasenje kristoljubive pastve i napredak i slavu svete Crkve. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: