Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. kolovoz 2019.

Vijesti

Kotor, 20. travanj 2019.

MISA POSVETE ULJA U KOTORSKOJ KATEDRALI

Svećenici kotorske biskupije su u zajedništvu sa svojim biskupom mons. Janjićem proslavili misu posvete ulja i obnovili svoja svećenička obećanja

Na Veliki četvrtak, 18. travnja 2019. svećenici kotorske biskupije su u zajedništvu sa svojim biskupom mons. Ilijom Janjićem proslavili misu posvete ulja i obnovili svoja svećenička obećanja.

Biskup Janjić je u propovijedi govorio o značenju svetog ulja koje se koristi prilikom podijele sakramenata, a posebnu je pozornost posvetio svećeništvu. Krist je ustanovio svećenike novog doba, novog Saveza u dvorani posljednje večere, koje nije ograničeno na jedno pleme kako je to bilo u Starom Zavjetu. Stoga danas nema naroda iz kojega nisu nikli svećenici koji po cijelom svijetu propovijedaju radosnu vijest i brinu se o povjerenim im vjernicima, kazao je biskup. Svećenik mora živjeti i naviještati Kristov nauk, radosnu vijest, a ne sebe. Danas se svećenici suočavaju s novim izazovima. Živimo u vremenu kada smo preopterećeni informacijama i nemamo više sposobnost slušati Božju riječ, nismo više pozorni na propovijedi. Osjeti se kako je umanjeno poštovanje prema svećenicima, ponajprije prema Crkvi koja je stalno na meti kritika i napada u medijima. Upravo je zato važno - naglasio je mons. Janjić - da svećenik snagu za svoje svećeništvo crpi iz svog osobnog odnosa s Kristom i iz svetih otajstava, te nauka Crkve, a da vjernici mole za svoje svećenike, prenosi mrežna stranica kotorskabiskupija.me. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: