Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. kolovoz 2019.

Vijesti

Lima (Peru), 19. travanj 2019.

MONS. DRAGO BALVANOVIC NOVI KANONIK KAPTOLA U LIMI

Dragi Balvanoviću, svećeniku Banjolučke biskupije i dugogodišnjem misionaru u toj zemlji, ukazana je velika čast

Na Veliki Četvrtak, 18. travnja 2019. u katedrali i bazilici Naše Gospe od evangelizacije u glavnom gradu Perua u Limi mons. Dragi Balvanoviću, svećeniku Banjolučke biskupije i dugogodišnjem misionaru u toj zemlji, ukazana je velika čast tako što je imenovan novim članom kanonika Kaptola nadbiskupije Lima. Nakon što ga je papa Ivan Pavao II. imenovao kapelanom njegove svetosti (2000.) i papa Benedikt XVI. imenovao svojim prelatom (2007.), ovo je novo priznanje za veliki i nesebični rad mons. Drage Balvanovića.

Nadbiskup Lime i primas Perua mons. dr. Carlos Castillo Mattasoglio predvodio je na Veliki četvrtak Misu posvete ulja tijekom koje su svećenici obnovili obećanja dana na svećeničkom ređenju. Na Svetoj misi koncelebrirao su: apostolski nuncij u Peruu mons. dr. Nicola Girasolli i tri pomoćna biskupa te oko 350 svećenika. Sudjelovalo je mnoštvo vjernika iz župe sv. Leopolda među kojima je bio i značajan broj Hrvata i njihovih potomaka.

Nadbiskup Carlos na poseban način zahvalio je mons. Balvanoviću koji više od 30 godina pastoralno djeluje u Limskoj nadbiskupiji u župama svete Ruže Limske i svetog Leopolda Mandića. Također mu je čestitao šezdesetu obljetnicu svećeničkog ređenja i služenja narodu i Crkvi u Domovini i u Peruu.

Nakon imenovanja mons. Balvanović zahvalio je Bogu i okupljenoj zajednici za sve njihove molitve i za sve dobro koji čine za zajednicu vjernika u cijelome Peruu. Uz mons. Balvanovića na svečanosti je sudjelovao i don Marko Jukić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije koji obavlja vikara na istoj župi i vikarijatu. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: