Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. lipanj 2019.

Vijesti

Sarajevo, 16. travanj 2019.

USKRSNA PRIREDBA NA FRANJEVAČKOJ TEOLOGIJI

Studentski teatar Franjevačke teologije u Sarajevu izveo je dramski komad "Suđenje Isusu" prema knjizi "Processo a Gesu" Diega Fabbrija

U nedjelju, 14. travnja 2019. na Franjevačkoj teologiji na Nedžarićima u Sarajevu održana je tradicionalna uskrsna priredba. Program je otvorio zbor „Fra Nenad Dujić” pjesmama Klanjamo ti se Kriste i O filii et filiae pod ravnanjem dirigenta fra Emanuela Josića.

Pozdrav i čestitke uputio je fra Nikola Livaja, a potom je Studentski teatar Franjevačke teologije u Sarajevu izveo dramski komad "Suđenje Isusu" prema knjizi "Processo a Gesu" Diega Fabbrija. Tekst je prilagodila Nada Đurevska dok je izvedba bila u režiji Anele Križanac.

Događajima kojih se prisjećamo u najvažnijem vremenu liturgijske godine – muci, smrti i uskrsnuću – prethodilo je suđenje koje se smatra najsramotnijim u povijesti ljudskoga roda. Zahvaljujući evanđeoskim izvješćima, ali i činjenici da se radilo o procesu koji obiluje zakonskim nepravilnostima, o malo kojem sudskom slučaju se iz drevne povijesti zna toliko puno kao o Kristovom. Stoga je ova priredba bila prilika da si podsvijestimo kako nam promicanje pravednosti i širenja dobra nije ništa manja zadaća od izbjegavanja lažnih optužbi i neutemeljenoga suđenja drugima.

Večer je završila zajedničkom pjesmom Kraljice neba u izvedbi Tamburaškoga orkestra Franjevačke teologije nakon čega je uslijedila zakuska i druženje u samostanskoj blagovaonici. (kta/fia)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. lipanj 2019.

    Papa Francesco Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: