Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. lipanj 2019.

Vijesti

Bihać, Jajce, 16. travanj 2019.

KORAČAJMO ZAJEDNO: SURADNJA S MREŽOM MLADIH ISLAMSKE ZAJEDNICE U BIHAĆU I JAJCU

Radionice su održane u sklopu međureligijskog i interetničkog projekta Koračajmo zajedno

U Bihaću i Jajcu, 13. i 14. travnja 2019. održane su radionice u sklopu međureligijskog i interetničkog projekta Koračajmo zajedno, koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Sveti Petar Sarajevski u Istočnom Sarajevu i Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu.

Radionice su vodili vršnjački edukatori iz tima Koračajmo zajedno Stefan Terzić i Damir Šarac.

U subotu, 13. travnja su vršnjački edukatori, u suradnji s Mrežom mladih Islamske zajednice Bihać, održali radionicu Upoznavanje vjerskih običaja. Na početku su edukatori pozdravili prisutne mlade, a potom su se mladi upoznali s osnovnim pravoslavnim i katoličkim običajima. Kroz ovu radionicu su mladi zaključili da ih mnogo više toga spaja nego što ih razdvaja.

U nedjelju, 14. travnja su vršnjački edukatori, u suradnji s mladima Islamske zajednice u Jajcu, održali radionicu pod nazivom Ti si ti, ja sam ja gdje su sa sudionicima razgovarali o predrasudama i stereotipima. Pored teme o kojoj se razgovaralo edukatori su imali priliku upoznati mlade u Jajcu s radom NCM-a i projektom Koračajmo zajedno. Kroz radionicu su došli do zaključka da često imaju negativne predrasude o drugim i drugačijim te da treba pružiti priliku drugima kroz komunikaciju i upoznavanje, kako bi nadišli predrasude te uvidjeli ljepotu različitosti.

NCM „Ivan Pavao II.“ se zahvaljuje Mreži mladih Islamske zajednice Bihać i mladima Islamske zajednice u Jajcu na suradnji i druženju, te se raduju novom susretu, prenosi mrežna stranica mladicentar.org. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. lipanj 2019.

    Papa Francesco Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: