Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. lipanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 16. travanj 2019.

„ŠOK I TUGA“ ZBOG POŽARA NA KATEDRALI NOTRE DAME

Veliki požar izbio je u ponedjeljak navečer u katedrali Notre Dame u Parizu. Požar bi mogao biti povezan s radovima na obnovi zgrade, izvijestili su francuski mediji

Sveta Stolica je sa „šokom i tugom“ primila vijest o katastrofalnom požaru na pariškoj katedrali Notre Dame, “simbolu kršćanstva u Francuskoj i svijetu, izjavio je ravnatelj „ad interim“ Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti u ponedjeljak navečer. Izrazio je blizinu francuskim katolicima i svim stanovnicima Pariza. Molimo za vatrogasce i sve koji sudjeluju u svladavanju dramatične situacije, rekao je Gisotti.

Nadbiskup Pariza Michel Aupetit pozvao je putem Twittera na molitvu za spas katedrale Notre Dame. Svećenike je potaknuo da zvonjavom zvona na crkvama pozovu vjernike na molitvu. Nadbiskup Aupetit nalazi se u neposrednoj blizini katedrale.

Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn potresen je zbog katastrofalnog požara na pariškoj katedrali Notre Dame. U kratkoj poruci na Twitteru je napisao: „Duboko potresen gledam slike iz Pariza. Notre Dame je srce Pariza. Svi moramo pomoći ponovno izgradi Notre Dame“.

Veliki požar izbio je u ponedjeljak, 15. travnja 2019. u večernjim satima u katedrali Notre Dame u Parizu. Požar bi mogao biti povezan s radovima na obnovi zgrade, izvijestili su francuski mediji.

Požar je izbio u potkrovlju katedrale, najposjećenijeg povijesnog spomenika u Europi, izvijestili su vatrogasci. Katedrala je evakuirana.

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo objavila je da u katedrali Notre Dame gori strašan požar, a pariški vatrogasci pokušavaju kontrolirati vatru. Pozvala je sve da poštuju zonu sigurnosti.

U strašnom požaru urušili su se toranj i krov katedrale. Vjernici su se okupili na molitvu u središtu Pariza. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. lipanj 2019.

    Francesco alla Fe y Alegria: tra voi nessuno è inutile o scartato

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: