Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. srpanj 2019.

Vijesti

Uskoplje, 23. ožujak 2019.

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUČNE OLIMPIJADE U USKOPLJU - PODRUŽNICA TRNOVAČA

Na temu "Brak i obitelj u Božjem naumu"

Ovogodišnje županijsko natjecanje iz Vjeronaučne olimpijade 2019. s temom "Brak i obitelj u Božjem naumu" održano je u srijedu, 20. ožujka u OŠ "Uskoplje" u Uskoplju - Gornjem Vakufu, u područnoj školi Trnovača.

Službeni program je započeo u prijepodnevnim satima, a na početku sve je pozdravio i zaželio uspjeh ravnatelj škole Ilija Matišić a zatim je uz molitvu dobrodošlicu svima zaželio župnik fra Vinko Marković. Nakon pozdrava, slijedio je prigodni program učenica devetih razreda osnovne škole u Uskoplju. Izvele su sa svijećama Hvalospijev ljubavi i otpjevale 2 pjesme. Zatim su se sudionici olimpijade okrijepili i družili, a točno u 12.20 sati, natjecatelji i povjerenstvo ušli su u učionice gdje su nakon upute i pravila svi počeli rješavati testove od 12.30. do 14. sati.

Nakon toga, učenici su dobili za ručak sendviče i sokove, a povjerenstvo je išlo sa pomagačima pregledati i bodovati odgovore, dok su drugi mentori išli na zasluženi ručak, Povjerenstvo je zatim otvorilo male kuverte i dešifriralo grupe natjecatelja. Poslije je bilo proglašenje prvog, drugog, trećeg mjesta i ostalih postignutih bodova Srednje i Osnovne škole.

S obzirom na srednje škole, Prvo mjesto osvojio je Prozor sa mentoricom Željanom Jozić, s 231 bodom; Drugo mjesto Srednje škole: „ Uskoplje“ sa mentorom Miljenkom Lončar, s 214 bodova;Treće mjesto Srednje škole, KŠC Banja Luka s mentoricom Blaženkom Ivekić, s 187 bodova.

S obzirom na osnovne škole, Prvo mjesto po bodovima osvojila je OŠ. „ Bugojno“ sa mentoricom s. Ivanom Džambas; Drugo mjesto osvojila je OŠ „Bugojno“ sa mentoricom s. Ivankom Mihaljević; Treće mjesto osvojila je OŠ „Braća Jezerčić“ – Divičani.

Budući da su zajedno po broju bodova srednja i osnovna škola, redoslijed je sljedeći:

Prvo mjesto: SŠ „Prozor“ iz Prozora, mentorica je Željana Jozić s 231 bod.

Drugo mjesto: SŠ. „Uskoplje“ iz Uskoplja, mentor Miljenko Lončar s 214 bodova.

Treće mjesto: OŠ „Bugojno“ iz Bugojna, mentorica s. Ivana Džambas s 212 bodova.

Nakon proglašenja pobjednika te čestitanja svim sudionicima Županijske Vjeronaučne olimpijade na uspjehu, odvažnosti i marljivom učenju, slijedile su zahvalne riječi domaćinima OŠ Uskoplje i podružnici Trnovača na lijepom gostoprimstvu i cjelokupnoj pripremi ambijenta. Posebna zahvala upućena je ravnatelju škole Iliji Matešiću, pedagogici Valentini Tomić, domaru Marjanu Vukadinu, domaćici Ani Škoro te s. Mirni Nikolić i svim djelatnicama područne škole Trnovača na zauzetosti i lijepoj dobrodošlici.

Zahvala je također upućena na promicanju znanja, kulture i vjere među katoličkom mladeži u BiH, pročelniku Katehetskog ureda vlč. Tomi Mlakiću, tajnici Katehetskog ureda Nikolini i s. Vlatki na cjelokupnom uloženom trudu i poslanim materijalima za natjecanje. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: