Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. srpanj 2019.

Vijesti

Rim, 22. ožujak 2019.

U KAMERUNU UBIJEN FRANJEVAC KAPUCIN

Svećenik kapucin porijeklom iz Srednjoafričke Republike ubijen je u Kamerunu dok se vraćao u svoje bratstvo u Mbaibokoumu u Čadu

Svećenik kapucin porijeklom iz Srednjoafričke Republike ubijen je u Kamerunu dok se vraćao u svoje bratstvo u Mbaibokoumu u Čadu.

Prema onome što je Fidesu priopćila Generalna kustodija kapucina za Čad i Srednjoafričku Republiku, fra Toussaint Zoumaldé boravio je prije toga u biskupiji Bouar, u zapadnom dijelu Srednjoafričke Republike, gdje je održao tečaj za tamošnje svećenike. Kapucin je na povratku u svoje bratstvo u Čadu odlučio putovati preko Kameruna. U noći s 19. na 20. ožujka nepoznati napadači su ga napali i ubili hladnim oružjem u Ngaoundéréu u Kamerunu gdje se zaustavio da se odmori. Ubojice još uvijek nisu pronađene.

P. Toussaint (rođen 1971.) intenzivno je radio kao novinar Radio Siriri biskupije Bouar i autor je više vjerskih pjesama. Tragična smrt o. Toussainta Zoumaldéa dogodila se istih dana kad je otkriveno tijelo don Clementa Rapuluchukwua Ugwua, nigerijskog svećenika otetog prije tjedan dana u državi Enugu, te nestanka u Burkini Faso o. Joëla Yougbaréa, župnika Djiba, prenosi Fides. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: