Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. veljača 2020.

Vijesti

Vatikan, 22. ožujak 2019.

PAPA FRANJO I SLAVLJA VELIKOGA TJEDNA

Ured za liturgijska slavlja Svetoga Oca objavio je raspored slavlja u Velikom tjednu koji će započeti 14. travnja, na Cvjetnicu, odnosno Nedjelju muke Gospodnje

Ured za liturgijska slavlja Svetoga Oca objavio je raspored slavlja u Velikom tjednu koji će započeti 14. travnja, na Cvjetnicu, odnosno Nedjelju muke Gospodnje. Te će se nedjelje, na biskupijskoj razini, slaviti i XXII. svjetski dan mladih o temi: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!“ (Lk 1,38). Papa Franjo će u 10 sati, na Trgu svetoga Petra, predvoditi svetu misu, a prije toga će, po običaju, blagosloviti palme i maslinove grančice.

Na Veliki četvrtak Papa će u vatikanskoj bazilici, u 9 sati i 30 minuta predvoditi Misu posvete ulja, zajedno s patrijarsima, kardinalima, nadbiskupima, biskupima i svećenicima nazočnima u Rimu. Na Veliki petak, 19. travnja, u bazilici svetoga Petra održat će se, u 17 sati, obred muke Gospodnje. Papa Franjo će predvoditi liturgiju Riječi, klanjanje križu i obred pričesti. Istoga dana navečer, u 21 sat i 15 minuta, u rimskom će Koloseumu započeti pobožnost Križnoga puta, na kraju koje će se Sveti Otac obratiti vjernicima i udijeliti apostolski blagoslov.

Na Veliku subotu, 20. travnja, u 20 sati i 30 minuta započet će uskrsno bdijenje tijekom kojega će papa Franjo predvoditi liturgiju riječi, liturgiju krštenja i euharistijsku liturgiju. Prije toga će u predvorju bazilike svetoga Petra blagosloviti vatru te, uz zaziv Exsultet, u procesiji ući u baziliku. Na Uskrs, 21. travnja, na Trgu svetoga Petra će u 10 sati započeti sveta misa nakon koje će iz središnje lože na bazilici papa Franjo udijeliti blagoslov Urbi et Orbi – Gradu i svijetu. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. veljača 2020.

    Sette giorni con Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: