Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2019.

Vijesti

Kočerin, 15. ožujak 2019.

ZAVRŠIO DUHOVNI SEMINAR NA KOČERINU

Seminar pod naslovom „Ako se ne obratite svi ćete propasti“, vodio je dr. fra Mario Knezović, kočerinski župnik

Tisuće vjernika iz različitih župa kroz protekla tri dana, do 12. do 14. ožujka 2019. bili su sudionici duhovnoga seminara koji je održan u župnoj crkvi na Kočerinu. Pod naslovom „Ako se ne obratite svi ćete propasti“ seminar je vodio dr. fra Mario Knezović, kočerinski župnik. Prve večeri voditelj je govorio o „bolestima“ suvremenoga čovjeka na temelju smjernica pape Franje. Među te poteškoće čovjeka dotaknute su: duhovna okamenjenost, martizam-preuzetost, duhovni alzheimer, narcisoidnost, suparništvo, umišljenost, egzistencijalna shizofrenija, obožavanje nadređenih, konzumerizam, pripadnost skupinama u zatvorenim krugovima, nestanak radosti i osjećaja za druge.

Drugoga dana fra Mario je govorio o odnosu prema grijehu, osobito ističući pet vapijućih grijeha u nebo: Krv Abelova; sodomski grijeh; jauk potlačenog naroda u Egiptu; jauk stranca, udovice i sirote; nepravda prema zaposlenom radniku. Seksualna i moralna izopačenost je uznapredovala. Svijet se nalazi u poziciji Sodome i Gomore koji su živjeli spolnu razuzdanost i prešućivali su glas proroka za obraćenjem. Posljedica takvoga činjenja i moralnoga kaosa bijaše kazna i uništenje tih gradova koji su postali neplodni i bez mogućnosti života, rekao je fra Mario.

Trećega dana voditelj je istaknuo uzore koji nisu „razvikani“ na javnoj sceni, a žive dubokim pokorničkim životom i svjedoče vjeru. Mnogi među njima su mladi koji se pretvaraju u apostole novovjekoga navještaja i vjerskoga aktivizma. Duhovni seminar je zaključen klanjanjem Isusu u Presvetome Oltarskome Sakramentu. Seminar su pjevanjem pratili Frama s Kočerina i Leon Lasić iz Mostara. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2019.

    Papa Francesco, incontro "il calcio che amiamo" con FIGC,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: