Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2019.

Vijesti

Suho Polje, 15. ožujak 2019.

PROMOCIJA DUHOVNIH ZVANJA U ŽUPI SUHO POLJE NA KUPRESU

Sveto misno slavlje predslavio je fra Danijel Rajić, duhovnik u sjemeništu i provincijski promotor duhovnih zvanja

U nedjelju, 10. ožujka 2019. organizirana je promocija duhovnih zvanja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na kupreškoj visoravni. Sveto misno slavlje u prijepodnevnim satima predslavio je fra Danijel Rajić, duhovnik u sjemeništu i provincijski promotor duhovnih zvanja uz koncelebraciju fra Marka Jukića, župnika župe Suho Polje, a bend mladih „El Shaddai“ iz samostana svetog Ante sa Bistrika je animirao pjevanje i sviranje.

Fra Danijel je u propovijedi govorio o tome kako prepoznati volju Božju u svakodnevnom životu te kako se mladi koji osjećaju duhovni poziv trebaju osloboditi straha i reći „Evo me“ po uzoru na Gospu, svetog Franju i druge svece koji su oduševljeno i predano živjeli „Radosnu vijest“. Naglasio je da je duhovni poziv dar od Oca Nebeskog koji iz svoje vječne ljubavi poziva mlade da i danas hrabro krenu za Isusom u ljubavi i radosti. Na koncu Svete mise ukratko je objasnio program franjevačke formacije u provinciji Bosni Srebrenoj koji je organiziran kroz odgojne institucije: Franjevačkog sjemeništa i postulature u Visokom, novicijata na Gorici u Livnu i filozofsko-teološkog studija na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Novaci fra Tomislav Vidović iz Bugojna i fra Spomenko Hričak iz Banja Luke su radosno i vrlo zanimljivo posvjedočili o svom duhovnom pozivu. Fra Tomislav je bio ministrant i nakon osnove škole je krenuo u sjemenište a fra Spomenko se na Božji poziv odazvao nakon završenog fakulteta i radnog iskustva. Župnik fra Marko se na koncu zahvalio na slavljenoj Svetoj misi i promociji te pozvao goste na ručak u župnom uredu upozorivši ih da se ne boje snažnog vjetra i bure s Kupresa koji je taj dan puhao jer je to samo „povjetarac“, prenosi mrežna stranica svetiantosarajevo.com. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2019.

    Papa Francesco, incontro "il calcio che amiamo" con FIGC,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: