Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 15. ožujak 2019.

PAPINA SUĆUT POVODOM PREMINUĆA KARDINALA GODFRIEDA DANNEELSA

Briselski nadbiskup u miru belgijski kardinal Danneels preminuo je 14. ožujka u svom domu u Malinesu, u 86. godini života

Povodom preminuća kardinala Godfrieda Danneelsa, briselskoga nadbiskupa u miru, papa Franjo uputio je brzojav sućuti kardinalu Jozefu De Keselu, predsjedniku Belgijske biskupske konferencije. Izražavam iskrenu sućut vama i kardinalovoj obitelji, belgijskim biskupima, kleru, Bogu posvećenim osobama, i svim vjernicima koje je pogodio taj gubitak. Taj je revni pastir odano služio Crkvi ne samo u svojoj biskupiji nego i na nacionalnoj razini kao predsjednik Belgijske biskupske konferencije, iako je bio i član više rimskih dikasterija.

Pozoran na izazove suvremene Crkve, kardinal Danneels je aktivno sudjelovao i na više biskupskih sinoda, uključujući i one 2014. i 2015. godine o obitelji. Pozvan je Bogu upravo u ovo vrijeme pročišćenja i hoda prema Gospodinovu uskrsnuću. Molim Krista, pobjednika zla i smrti, da ga primi u svoj mir i svoju radost. U znak utjehe udjeljujem posebni apostolski blagoslov vama, rodbini preminuloga kardinala, pastirima, vjernicima i svima koji će sudjelovati na sprovodu – stoji u Papinom brzojavu.

Belgijski kardinal Godfried Danneels preminuo je 14. ožujka 2019. u svom domu u Malinesu, u 86. godini života. Nakon njegova preminuća Kardinalski zbor ima 222 člana, od kojih njih 122 ima pravo biranja pape. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2019.

    Papa Francesco, incontro "il calcio che amiamo" con FIGC,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: