Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 22. veljača 2019.

PAPA IZRAZIO SUĆUT POVODOM ODRONA U RUDNIKU U LIBERIJI

Najmanje je sedam osoba poginulo, a desetak ih je ranjeno dok je 45 osoba još zarobljeno je u rudniku zlata čiji je ulaz 10. veljače zatrpalo blato

Papa Franjo je duboko ožalošćen zbog ranjavanja i gubitka ljudskih života koje je prouzročio odron u rudniku u mjestu Gbonipea, na sjeveroistoku Liberije – stoji u brzojavu, koji je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenom predsjedniku Liberijske biskupske konferencije biskupu Anthonyju Fallahu Borwahu. Papa je izrazio iskrenu solidarnost svima koje je pogodila ta tragedija, moleći za one koji žaluju zbog gubitka svojih dragih, kao i za sve koji su uključeni u akcije spašavanja, te zazvao Božje blagoslove snage i ozdravljenja.

Još je 45 osoba zarobljeno u rudniku zlata čiji je ulaz 10. veljače zatrpalo blato. Liberijske su vlasti izjavile da spasioci kopaju golim rukama pokušavajući ih izvući, uz pomoć također djelatnika Crvenoga križa. Najmanje je sedam osoba poginulo, a desetak ih je ranjeno.

U ponedjeljak je bio dan žalosti, koji je odredio liberijski predsjednik George Weah koji je pozvao također Ujedinjene narode, Ekonomsku zajednicu državā Zapadne Afrike (ECOWAS), Europsku uniju, Sjedinjene Američke Države, Kinu i druge prijateljske zemlje koje imaju iskustva u takvim nesrećama, da se pridruže spasiocima. U međuvremenu su se na područje Gbonipee postrojili pripadnici vojske i policije, ali su naišli na otpor lokalnih ilegalnih rudara, te uhitili njih 65 zbog sprečavanja pristupa vojnim i policijskim snagama. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2019.

    Papa Francesco, incontro "il calcio che amiamo" con FIGC,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: