Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 22. veljača 2019.

PAPINA SUĆUT POVODOM POŽARA U DHAKI

Tragedija se dogodila kada je buknuo požar u građevini u kojoj se čuvao zapaljivi materijal, koji se ubrzo proširio na dvije obližnje zgrade

U brzojavu sućuti koji je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin papa Franjo je izrazio sućut zbog požara koji je buknuo u Dhaki, u Bangladešu.

Sveti Otac u brzojavu izražava solidarnost, jamči svoje molitve za žrtve, te ohrabruje spasilačke ekipe u pružanju pomoći. Tragedija se dogodila kada je buknuo požar u građevini u kojoj se čuvao zapaljivi materijal, koji se ubrzo proširio na dvije obližnje zgrade.

Do sada je utvrđeno 80 žrtava. Na mjestu nesreće je interveniralo 37 vatrogasnih ekipa, te je požar ugašen oko tri sata ujutro, ali je mnogo osoba ostalo zatočeno u zgradama – javljaju lokalni službeni izvori koji govore o uistinu teškoj situaciji. Na prostoru na kojemu je izbio požar nalaze se brojne građevine, odvojene malim uličicama, koje su zbog svoje uskosti otežavale prolaz vatrogasnim kolima. U više tih zgrada u prizemlju se nalaze trgovine, restorani ili skladišta. Čini se da su među žrtvama također sudionici proslave organizirane u jednom od restorana, kao i drugi klijenti. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2019.

    Papa Francesco, incontro "il calcio che amiamo" con FIGC,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: