Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2019.

Najave

Sarajevo, 3. ožujak 2019.

XVIII. godišnja skupština Nacionalnog vijeća PMD BiH

Od 3. do 5. ožujka 2019. održat će se XVIII. godišnja skupština Nacionalnog vijeća PMD BiH, kojeg, uz nacionalnog ravnatelja PMD BiH, sačinjavaju svi dijecezanski ravnatelji PMD u BiH.

Godišnja skupština, počinje u nedjelju, 3. ožujka Svetom misom u 18 sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova koju će u zajedništvu s ravnateljima PMD u BiH, predvoditi kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Sutradan u ponedjeljak i utorak, 4. i 5. ožujka 2019. godine dijecezanski ravnatelji i nacionalni ravnatelj PMD BiH podnijet će pastoralno-financijska izviješća za 2018. godinu. Razgovarat će o provedbi postojećih misijskih akcija te o eventualno novim projektima kao i pripremi za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019., kada će se obilježiti stota obljetnica apostolskog pisma pape Benedikta XV. Maximum Illud.

"Molim vas da u sljedeću nedjelju, 24. veljače 2019. pozovete svoje vjernike na molitvu za uspjeh ove Skupštine i na Svetu misu u Katedrali a i vi ste pozvani i dobro došli. Nalazimo se u misijskoj godini i pripravi za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019. Papa nas poziva na novi zanos i novu motivaciju u življenju svoje vjere u zajedništvu s mladim misijskim Crkvama koje su potrebne naše duhovne blizine i svake druge pomoći. Zahvaljujem vama i vašim vjernicima za svakodnevnu molitvu za misije i djelotvornu ljubav bez koje bi naši misionari teško izvršili svoje i naše zajedničko misijsko poslanje. Uz zahvale i srdačni pozdravi u Gospodinu", napisao je mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj PMD u BiH. (kta/missio.ba)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2019.

    Papa Francesco, incontro "il calcio che amiamo" con FIGC,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: