Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. kolovoz 2019.

Vijesti

Travnik, 12. veljača 2019.

SKI VIKEND NA VLAŠIĆU ZA DJECU IZ ŽUPA DRVAR I BOSANSKO GRAHOVO

Mladi gosti iz Drvara i Grahova, zajedno sa svojim župnikom, bili su smješteni u travničkom Sjemeništu

U organizaciji župa Drvar i Bosansko Grahovo skupina od 15-ak djece uzrasta viših razreda osnovne škole boravila je protekli vikend (od 8. do 10. veljače 2019.) u Travniku i na Vlašiću. Na skijalištu Babanovac na Vlašiću djeca su imala organiziranu dvodnevnu školu skijanja pod vodstvom ovlaštenog instruktora prof. Ante Sučića, nastavnika tjelesnog odgoja u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” u Travniku. Djeca su tako uspješno svladala osnovne vještine skijanja i osposobljena za samostalno spuštanje niz lakše skijaške staze.

Mladi gosti iz Drvara i Grahova, zajedno sa svojim župnikom, bili su smješteni u travničkom Sjemeništu pod čijim svodovima djeluje i KŠC “Petar Barbarić”. Tamo su slavili Misu u sjemenišnoj crkvi i posjetili grob Sluge Božjeg Petra Barbarića, a u druženju sa sjemeništarcima i ostalim učenicima imali su priliku upoznati se s djelovanjem KŠC-a i načinom života u sjemeništu i internatu.

U Travniku su djeca posjetila i rodnu kuću nobelovca Ive Andrića, župnu crkvu u kojoj je ovaj veliki Travničanin kršten, Šarenu džamiju i izletnički lokalitet Plava voda.

Na vlašićkom platou Galica djeca su bila ugošćena i u Planinarskom domu “Erich Brandis” koji je u vlasništvu lokalnih planinara Hrvata.

Nezaboravni ski vikend na Vlašiću za djecu iz Drvara i Grahova plod je prijateljstva i suradnje ove dvije župe s lokalnim travničkim udrugama za humani i održivi razvoj “KLIK” i “Naše polje” koje su potpomogle realizaciju ovog projekta.

Ova suradnja je primjer kako manje i siromašnije lokalne zajednice i župe u vremenu naglašene sveopće društvene negativnosti, mogu također biti pokretači pozitivnih ideja i projekata u svrhu poboljšanja uvjeta života, napose za djecu i mlade. (kta/ž.d.g.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: