Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. kolovoz 2019.

Vijesti

Bruxelles, 18. siječanj 2019.

JAČANJE SINERGIJE IZMEĐU COMECE-A I BISKUPSKIH KONFERENCIJA U NJEZINU SASTAVU

Okupljeni u u Bruxellesu generalni tajnici biskupskih konferencija EU-a razmatrali su o ključnim pitanjima za Katoličku crkvu u EU

Generalni tajnici biskupskih konferencija EU-a okupili su se, 17. siječnja 2018. u sjedištu COMECE-a u Bruxellesu kako bi razmijenili mišljenja o ključnim pitanjima za Katoličku crkvu u Europskoj uniji i pojačali svoju sinergiju u rješavanju mnogih izazova s kojima će se europski građani suočiti u 2019. godini.

Sastanak, koji drugu godinu za redom organizira COMECE, bio je prigoda za razgovor o aktualnim glavnim prioritetima EU-a i Crkve, kao i o praktičnim i tehničkim pitanjima iz područja nadležnosti Europske unije.

Sudionici su svoju raspravu usredotočili na neke teme koje su imale izravan utjecaj na svakodnevne aktivnosti Crkve, uključujući i novu Opću uredbu EU-a o zaštiti osobnih podataka (GDPR), koja je postala primjenjiva u svibnju 2018. godine. Također su razgovarali o onome što je Crkva poduzela na nacionalnoj razini kako bi se uskladila s ovim pravilom EU-a.

Sastanak je pružio priliku da se istraže novi načini za jačanje suradnje između COMECE-a i biskupskih konferencija u njenom sastavu pred glavnim izazovima 2019. godine, uključujući Brexit i europske izbore, kao i imenovanje nove Komisije, novog predsjednika Vijeća i novog predsjednika Središnje banke. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: