Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. lipanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 10. siječanj 2019.

PAPINA MOLITVENA NAKANA ZA SIJEČANJ POSVEĆENA MLADIMA

"Mladi u Marijinoj školi" tema je molitvene nakane za siječanj, s pogledom upravljenim prema skorom Svjetskom danu mladih koji će se održati u Panami

"Mladi u Marijinoj školi", tema je Papine molitvene nakane za mjesec siječanj, s pogledom upravljenim prema skorom Svjetskom danu mladih koji će se održati u Panami. U videoporuci papa Franjo poziva na molitvu da mladi odgovore na Gospodinov poziv te prenose u svijetu radost Evanđelja

Vi, mladi, u Djevici Mariji imate razlog za radost i vrelo nadahnuća – rekao je papa Franjo na početku videoporuke s molitvenom nakanom za mjesec siječanj, koju je, kao uvijek, prenijela Papina svjetska molitvena mreža.

U videoporuci za siječanj ove godine, Sveti je Otac svoje misli upravio na Panamu, gdje će se, povodom Svjetskoga dana mladeži, od 22. do 27. siječnja okupiti na tisuće mladih iz cijeloga svijeta. Papa stoga od njih traži da iskoriste taj događaj kako bi s Marijom razmatrali Krista. Molimo Krunicu za mir, svatko na svojem jeziku. I tražite od nje snagu da možete sanjati i raditi za mir – potaknuo je papa Franjo. Molimo za mlade, posebno za one u Latinskoj Americi – dodao je – da, nasljedujući Mariju, odgovore na Gospodinov poziv kako bi u cijelom svijetu prenosili radost Evanđelja.

Nakon sinode održane u listopadu prošle godine, posvećene upravo mladima, Svjetski dan mladih u Panami obilježava još jedan korak u Papinoj pozornosti prema mladim naraštajima. Stalna je, naime, pozornost pape Franje, koji je i u govoru članovima Diplomatskoga zbora, s kojima se susreo u ponedjeljak, 7. siječnja, podsjetio da je zadaća politike otvoriti mladima, koji su često lišeni sigurnosti, putove budućnosti, upravo inicijativama koje im omogućuju izgraditi budućnost, i to tako da pronađu postao, osnuju obitelj i odgajaju djecu.

Preuzimajući podatke Ujedinjenih naroda, Papina svjetska molitvena mreža je objavila da u svijetu danas ima oko 1.190.000.000 mladih, te spomenula procjene o broju mladih koji su sudjelovali na posebnim susretima Pape s mladima iz cijeloga svijeta, počevši od 1984. godine. Na posljednjem je svjetskom susretu na međunarodnoj razini, onom održanom u Krakowu, sudjelovalo 1.600.000 mladih. Susret u Panami je treći Svjetski susret mladih na međunarodnoj razini s papom Franjom, nakon onoga u Poljskoj i prethodnoga, održanoga 2013. godine u Riju de Janeiru. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. lipanj 2019.

    Papa Francesco Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: