Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

24. veljača 2020.

Vijesti

Sarajevo, 7. prosinac 2018.

SARAJEVO, KATEDRALNA ŽUPA: HRABRO... SV. NIKOLA JE S NAMA!

Katedralnu župu Presvetog Srca Isusova u Sarajevu posjetio je sv. Nikola i obradovao sve, a najviše malene

Kao i prošlih godina i ove godine liturgijski na dan sv. Nikole biskupa, 6. prosinca, katedralnu župu Presvetog Srca Isusova u Sarajevu posjetio je sv. Nikola i obradovao sve, a najviše malene.

Nakon euharistijskog slavlja koje je predslavio župnik vlč. Mato Majić uslijedio je kratki prigodni program u kojem su sudjelovala djeca, članice župnog zbora koje su animirale i liturgijsko pjevanje, te sestre juniorke Družbe Služavki malog Isusa, Sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog i Školskih sestara franjevki. Prigodnim nikolinjskim pjesmama i recitalom malenih dočekan je sv. Nikola. Svetac dobrote svima nazočnima se obratio s par prigodnih riječi.

Nakon zajedničkog fotografiranja, maleni u pratnji roditelja, kao i drugi koji su bili na sv. misi, uputili su se u župnu dvoranu. Nakon kratkog osvježenja za sve uslijedila je podjela paketića. Sveti Nikola, uz pomoć asistencije sestara juniorki, podijelio je darove prvo djeci a potom i odraslima. I svi su dobili dar dobrote po dobroti onih koji su pomogli da i ove godine bude radosti za najmanje, ali i za odrasle. Nitko nije ostao bez dara, pa čak ni sv. Nikola!

Iako se maleni raduju poklonima,ipak su u svojim željama izrekli da i oni i cijeli svijet najviše čeznu za više ljubavi i mira. Stoga su molili sv. Nikolu, koji već stoljećima među ljudima širi duh dobrote i ljubavi, da im ražari srca kako bi sijali radost, vedrinu i mladost, i tako da cijeli svijet postane jedno srce i jedna duša, bez podjela i neslaganja.

Na koncu, sv. Nikola je ostavio godišnji zadatak za sve: svakodnevno se natjecati s njim u dijeljenju darova dobrote, istine i mira. (kta/lj.s.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. veljača 2020.

    Papa Francesco Bari incontro con i vescovi del Mediterraneo

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: