Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. rujan 2020.

Vijesti

Katolički tjednik br. 49

Katolički tjednik br. 49

Sarajevo, 5. prosinac 2018.

IZAŠAO 49. BROJ KATOLIČKOG TJEDNIKA

Novi broj donosi pregršt zanimljivosti te stalnih rubrika...

U povijesnom hodu Crkve u Hrvata bit će zabilježeno da je 2018. – godina jubileja sluge Božjega Josipa Stadlera: 175 ljeta od rođenja, 150 od svećeničkog ređenja i 100 od preminuća. U tom povodu, razgovaramo s vrhovnom glavaricom Družbe sestara Služavki Maloga Isusa s. Marijom Banić.

Rubrika U izlogu donosi tri vijesti:
Na Prvu nedjelju došašća, 2. prosinca u sarajevskoj prvostolnici Srca Isusova vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić zaredio je za đakone po trojicu kandidata iz Vrhbosanskoga bogoslovnog sjemeništa i Franjevačke bogoslovije u Sarajevu.

U povodu 100 godina od smrti sluge Božjega Josipa Stadlera, u Slavonskom Brodu, u pastoralnom centru župe Gospe Brze Pomoći u kojoj je i kršten, upriličen je 29. studenoga drugi dio međunarodnoga znanstvenoga skupa posvećen prvom vrhbosanskom nadbiskupu.

Humanitarni koncert i prodajna izložba, pod geslom sluge Božjega Josipa Stadlera Živjela djeca, velika i mala, održan je 27. studenoga u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije. Ovaj, 14. po redu, humanitarni događaj organizirale su sestre Služavke Maloga Isusa Provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije te Stadlerova dječjeg Egipta. Sva prikupljena sredstva namijenjena su za školovanje štićenika toga doma, to jest djece bez prikladne roditeljske skrbi.

Od listopadskih izbora su protekla već dva mjeseca, a još uvijek nisu poznati potpuni i službeni rezultati… Toga nigdje na svijetu danas nema. Samo u BiH. I što to pokazuje? Da je BiH potpuno politički razoreno i dezorijentirano društvo; neuspio eksperiment međunarodne zajednice; kratko rečeno – neuspjela država, piše Brane Vrbić u svojoj rubrici.
Ususret došašću put nas je odveo u kakanjski kraj gdje smo zahvaljujući župniku vlč. Marijanu Brkiću i njegovim župljanima, upoznali život i vjeru župe Sv. Ante Padovanskog – Vukanovići koju čine sela: Vukanovići, Tršće, Lipnica i Slagoščići.
U središnjici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu 1. je prosinca održana završna konferencija projekta „Razvoj župnog Caritasa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji“.
U Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu 30. studenoga i 1. prosinca upriličena je duhovna obnova, a potom i postavljanje u službu akolitata i lektorata.

U 82-oj godini života, 54-oj godini svećeništva i 61-oj godini redovništva 30. studenoga preminuo je u samostanu Duha Svetoga u Fojnici fra Vinko Tomas.

Na blagdan Svih svetih Franjevačkog reda 29. studenoga su se članovi Hercegovačke franjevačke provincije okupili na Širokom Brijegu, kao i svake godine, da bi proslavili svoj "kapitul na rogožinama" na kojemu je sudjelovalo 80-ak franjevaca.
Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike. Čitajte portal nedjelja.ba i Katolički tjednik glasove nove evangelizacije.

Vašoj pozornosti preporučamo i rubriku Tjednik društveno-politiki inventar Josipa Vrička, Podlistak Ive Tomaševića te Muke i radosti odrastanja. (kta/kt)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: