Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2019.

Vijesti

Travnik, 21. studeni 2018.

HRVATSKA UDRUGA UČENIČKIH ZADRUGA POSJETILA KŠC "PETAR BARBARIĆ" U TRAVNIKU

KŠC nastavlja uspješno razvijati suradnju s partnerskim organizacijama i udrugama izvan BiH

Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku nastavlja uspješno razvijati suradnju s partnerskim organizacijama i udrugama izvan Bosne i Hercegovine. Od 15. do 17. studenog 2018. KŠC u Travniku posjetila je Hrvatska udruga učeničkih zadruga zajedno sa županijskim podružnicama, voditeljima podružnica i učenicima koji su dio zadruga.

Goste su u četvrtak, 15. studenog dočekali ravnatelj KŠC-a don Željko Marić i direktori Osnovne škole i Gimnazije, Anto Rajić i Ivana Ćurčić.

Bogatom i raznovrsnom programu pridružili su se djelatnici i učenici u petak, 16. studenog, a program je počeo prezentacijom kojom je predstavljen Centar i grad Travnik. Po završetku prezentacije, priliku da se predstave dobile su sve podružnice koje su tijekom ova tri dana boravile u Travniku.

Uslijedila je potom radionica pod nazivom „Tradicionalno tetoviranje Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini“ koju su pripremili djelatnici i učenici KŠC-a, nakon čega su gosti dobili prigodu posjetiti glavne turističke i kulturne znamenitosti grada Travnika, odnosno Memorijalni muzej - Rodna kuća Ive Andrića, Zavičajni muzej Travnik i na kraju Plavu vodu. U poslijepodnevnim satima uslijedio je posjet Franjevačkom samostanu u Gučoj Gori, gdje je goste dočekao fra Drago Pranješ, gvardijan u župnik župe svetog Franje Asiškog.

U subotu, 17. studenog završen je posjet Hrvatske udruge učeničkih zadruga Centru, nakon čega su gosti nastavili svoj put obilaskom Jajca i Žepča.

"Zahvaljujemo se našim gostima na čelu s voditeljima Udruge, Blankom Horvat, Martinom Svarbić, Domagojem Bajtalom i Stjepanom Krupom. Također se zahvaljujemo upravi školskog Centra, djelatnicima i učenicima koji su pripremili raznovrstan program za naše goste. Katolički školski centar „Petar Barbarić“ nastavit će razvijati suradnju s Hrvatskom udrugom učeničkih zadruga kako bismo našim učenicima ponudili što kvalitetniji i raznovrsniji program, koji će im omogućiti rast i razvoj", prenosi mrežna stranica ksc-travnik.net. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2019.

    Papa Francesco, incontro "il calcio che amiamo" con FIGC,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: