Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2019.

Vijesti

Sarajevo, 21. studeni 2018.

OTVORENE PRIJAVE ZA KATOLIČKU MALONOGOMETNU LIGU VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

Svaka momčad može prijaviti do 15 igrača, a prijave su otvorene do 14. prosinca 2018.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine omogućuje sudjelovanje u Katoličkoj malonogometnoj ligi Vrhbosanske nadbiskupije (KMNL), svim župama na području nadbiskupije. Kroz KMNL ligu cilj je okupiti mlade različitih profila i dobi da bi kroz nogometne aktivnosti i sadržaje svjedočili kršćansku vjeru i u katoličkom duhu izgrađivali jedni druge kroz igru, zabavu i rad.

U sklopu KMNL-a mladi koji sudjeluju u sportu teže razvijanju malonogometnih aktivnosti koje ne uključuju nasilje, psovku i doping nego na psihički i fizički zdrav način djeluju i rade pod vodstvom Crkve promičući kršćanske vrijednosti. Mladost koja tako evangelizira, može svojim primjerom širiti i svjedočiti kršćansku vjeru i ozdravljati pore i strukture društva, poticati zdravu komunikaciju među vršnjacima, zdrave navike i hobije, ali i rađati motive i ideje zajedno sa župnim zajednicama. Ovakve aktivnosti nas potiču na rad na sebi, i u sebi – kroz duhovnu, duševnu i tjelesnu dimenziju.

Svaka momčad može prijaviti do 15 igrača, a prijave su otvorene do 14. prosinca 2018. Prijaviti se može na mail voditelja KMNL-a: mariotucakovic@hotmail.com, ili na broj mobitela: +38761 900 730, Mario Tucaković.

Participacija za momčad iznosi 250 KM + 5 km za svakog prijavljenog igrača, a sve će se utakmice igrati u sportskoj dvorani Renovabis koja se nalazi u sklopu objekta Centra za mlade. Prvo kolo je planirano 19. siječnja 2019., ovisno o broju prijavljenih ekipa. Igrat će se Liga sistem (svatko protiv svakoga), a u slučaju jednakih bodova odlučuje gol razlika, međusobni duel, itd.

"Pozivamo Vas da se prijavite i budete dio KMNL-a te živite kršćanski duh i na nogometnom terenu", poručili su organizatori, prenosi mrežna stranica mladicentar.org. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2019.

    Papa Francesco, incontro "il calcio che amiamo" con FIGC,

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: