Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. kolovoz 2019.

Najave

Sarajevo, 6. siječanj 2019.

Dan Djela svetog djetinjstva

Pismo mons. Luke Tunjića, nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine uz Dan Djela svetog djetinjstva, prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji misija!

Bliži se još jedno Došašće i Dan Djela sv. Djetinjstva koji slavimo na svetkovinu Bogojavljenja. I ove godine vam šaljemo promidžbene materijale: knjižicu, plakat, adventski kalendar i kartu Salamonskih Otoka. Svake godine odaberemo jednu misijsku zemlju koju želimo predstaviti i malo bolje upoznati. Ove godine to su Salamonski Otoci. U tome će vam pomoći karta, petnaest točaka o Salomonskim Otocima i knjižica. Adventski kalendar je vodič kroz Došašće i pomaže svima nama, a posebno djeci, odgajati svoju savjest i vjernički se pripravljati za Božić. Knjižica je puna interesantnih sadržaja za rad s djecom koji će također pripomoći u širenju misijske svijesti i odgoju savjesti.

Preporučam pastoralnim djelatnicima i vjeroučiteljima da iskoriste ove materijale čime će, i na ovaj način, Došašću dati pravo značenje. Radost Božića će se potpunije doživjeti ako se djecu potakne da, uz uobičajenu pripravu za Božić, mole za svoje vršnjake u misijama i prikupljaju materijalna sredstva koja će im pomoći razvijati se i živjeti u dostojanstvenijim uvjetima. Kroz povijest djeca su učinila prava čuda svojom molitvom i konkretnom pomoći. Jedan od načina prikupljanja pomoći su misijske kasice koje su mogu podijeliti djeci na početku Došašća i preuzeti na svetkovinu Bogojavljenja. Djeca su se pokazala kao veliki potencijal preko kojih je Gospodin učinio velika djela. Omogućite i vi djeci da se uključe u apostolski molitveni lanac i da pokažu svoje veliko dječje misionarsko srce. Misijske kasice još nije kasno naručiti u Misijskoj središnjici i podijeliti djeci. Mogu se u tu akciju uključiti i cijele obitelji. "Milosrđe je srce evanđelja" poručuje nam papa Franjo.

Misijska godina koju su proglasili naši biskupi kao pripravu za Izvanredni misijski mjesec listopad 2019., prava je prigoda oživjeti misijsku svijest kod svih nas. Apostolsko pismo pape Benedikta XV. Maximum Illud dalo je novo značenje misijama u cijeloj Crkvi. Slaveći njegovu stotu obljetnicu očekuje se također novi zaokret prema misijama u Crkvi koja je po svojoj naravi misijska. Naših osamdesetak misionara daju izravno misijski pečat kojim su brojni misionari, misionarke i laici opečaćeni i svojom mučeničkom krvlju čine svetijim lice Crkve. Zalaganjem za misije i mi sudjelujemo u stvaranju takvog lica Crkve koje će privući one koji još nisu čuli za Isusa Krista a pomoći će i onima u našoj blizini koji su se udaljili od Krista i Crkve.

Već sad vam zahvaljujem na suradnji, želim uspješnu adventsku pripravu i srdačno pozdravljam

Mons. Luka Tunjić,
nacionalni ravnatelj PMD BiH


Materijali za Dan Djela svetog djetinjstva, mogu se pronaći na web stranici Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela BiH.

Na svetkovinu Bogojavljenja 6. siječnja 2019., svečano euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova u 10.30 sati, predslavit će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: