Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. rujan 2020.

Vijesti

Rim, 16. studeni 2018.

POSJET PREDSJEDNIKA HRVATSKOGA SABORA JANDROKOVIĆA ZAVODU SV. JERONIMA U RIMU

Izrazio je radost svoga posjeta ovoj ustanovi koja simbolizira povijesnu povezanost Hrvata sa Rimom

Papinski Hrvatski zavod Sv. Jeronima u Rimu, na čelu s rektorom don Božom Radošem i vicerektorom don Markom Đurinom, u poslijepodnevnim satima 15. studenoga 2018. ugostio je predsjednika Hrvatskoga Sabora gospodina Gordana Jandrokovića i njegovu pratnju koji se nalaze u posjetu Rimu.

Posjet je započeo u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima gdje je rektor Radoš predsjedniku Sabora Jandrokoviću ukratko predstavio najznačajnije crtice iz povijesti Crkve i Zavoda.

Susret je nastavljen u Zavodu gdje je rektor Radoš pozdravio gospodina Jandrokovića i njegovu pratnju u ime Zavoda i svih njegovih članova izrazivši mu dobrodošlicu. Rektor Radoš i gospodin Jandroković tom su prigodom izmijenili prigodne darove. U svome obraćanju medijima gospodin Jandroković zahvalio je na iskazanoj dobrodošlici te izrazio radost svoga posjeta ovoj ustanovi naglasivši da mu ovo nije prvi puta da je u posjeti Zavodu Sv. Jeronima u Rimu te da se svaki puta osjeća ugodno kada dođe jer je to ustanova koja simbolizira povijesnu povezanost Hrvata sa Rimom, Svetim Ocem i katoličanstvom. Nadalje gospodin Jandroković je naglasio povijesnu važnost Zavoda koji je bio velika pomoć za sve one koji su morali napustiti svoju domovinu Hrvatsku u teškim povijesnim prilikama nedavne prošlosti.

Susretu je prisustvovao jedan dio svećenika članova Zavoda, a u pratnji gospodina Jandrokovića bio je i veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić i veleposlanik Republike Hrvatske pri Republici Italiji Jasen Mesić. (kta/b.i.)


Foto: Marko Vuković

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    6. rujan 2020.

    Papa Francesco Angelus

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: