Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. veljača 2019.

Meditacija

O duhu znanosti

O duhu znanosti

11. studeni 2018.
Rajko Bundalo

O duhu znanosti

Meditacija preuzeta sa www.molitve.info

Ni o kome ne rasuđuj po riječi, nego po srcu njegovome. Plodovi duha otkrivaju. Zato kloni se isprazna naukovanja koje kvari srce i koje ne može bez strančarenja i razdora, jer pamet oholi.

Nije raj na kraju svučilišta i teoloških fakulteta, nego je raj na kraju križnog puta ponizne vjere, na kraju zemljaskog vijeka onom srcu koje je u Ljubavi umrlo, umrlo sebi i svijetu, a rodilo se Bogu; sagorjelo u savršenoj Ljubavi.

Tako te poučava Krist primjerom da kročiš putem vječne Istine, protivno mnoštvu varalica, zavodnika i farizeja koji kipte bijesom i ne daju nikome korak ka slobodi učiniti; unutarnjoj slobodi savjesne osobe.

Zvoni bruj zvona Gospodnjih i više svijetu govori od svih doktorata s kraja poganskih vremena, jer se svijet Božji Duhom u srce prelijeva u svoj punini. Tko ima uho, čuje!

Tebi nije otac doktor, nego Bog kojemu ne treba doktorat. Sveučilište Ljubavi ne dijeli titule, nego svaki na njemu smatra druge većim od sebe.

Nije ovo novost. Krist je sve ovo davno prije tvog rođenja rekao, da i tebi bude na spas.

Svijet je zaluđen znanošću. Sva znanost njegova oslanja se na logiku, a logika nije istina. Logika je otkrivanje po sličnosti, a ne po biti. Bit je istina. Bit se Duhom Svetim otkriva, s one strane odakle i dolazi. Zato su idolopoklonici znanosti u neprestanoj zabludi. Sva znanja ih najednom iznenađuju i posramljuju. Samo maleni govore istinito, uvijek u svemu, jer im Duh Sveti otkriva bit svega što pogledaju.

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. veljača 2019.

    Papa Francesco: ascoltiamo il grido dei piccoli che chiedono giustizia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: