Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. travanj 2019.

Vijesti

Zagreb, 23. listopad 2018.

VIŠE OD 3000 MLADIH U 72 SATA VOLONTIRALO ZA BOLJU HRVATSKU

Od 18. do 21. listopada sudjelovalo je na tisuće volontera u okviru projekta 72 sata bez kompromisa

Na 72 sata Hrvatska je ovih dana bila zemlja puna perspektive, mogućnosti, solidarnosti, dobrih djela, sretnih ljudi i zajedništva. Nju su od 18. do 21. listopada 2018. preplavili volonteri zelenih majica projekta 72 sata bez kompromisa, koji su prihvatili izazov volontiranja i tako kroz više od 350 ekoloških, kreativnih, radnih, socijalnih i zabavnih akcija dali svoj doprinos za bolju Hrvatsku, priopćili su organizatori.

Svoje vrijeme, vještine, znanja i sposobnosti više od 3000 mladih u Dubrovniku, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadru i Zagrebu stavilo je na raspolaganje za sudjelovanje u akcijama poput čišćenja stanova, druženja s djecom bez roditeljske skrbi, pjevanja sa štićenicima staračkih domova, igranje igara s djecom imigranata, bojanje ograde dječjeg vrtića, cijepanje drva za ogrjev najpotrebnijima i brojnim drugim akcijama tijekom petka i subote.

Čineći dobro drugima, provodeći vrijeme s onima kojima je druženje potrebno ovi mladi volonteri kombinacijom akcija i mjesta u kojima su sudjelovali složili su idealnu kombinaciju za budućnost Hrvatske pune mladih.

Ovaj projekt u Hrvatskoj se održao već petu godinu zaredom, koji je svoj početak imao u Splitu kojem su se s godinama priključivali i druga mjesta koja svojim stanovnicima žele pružiti mogućnost sudjelovanja, primanja i davanja pomoći te ih tako potaknuti da i nakon 72 sata nastave s promicanjem društvenih vrijednosti prijateljstva, poštovanja, poštenja, marljivosti, hrabrosti i snage zajedništva. Važnost projekta prepoznali i podržali su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike kao i lokalna i crkvena vlast u mjestima održavanja. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. travanj 2019.

    Papa Francesco udienza a giovani della diocesi di Aire et Dax

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: