Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. srpanj 2019.

Vijesti

Sarajevo, 11. listopad 2018.

CARITAS BIH OBILJEŽIO SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

Caritasova kampanja "Može se dogoditi svakome" provodi se u okviru projekta SOCIETIES

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se svake godine 10. listopada, a predstavlja priliku da se upozori na rastuću problematiku mentalnih poremećaja i bolesti s ciljem podizanja svijesti, educiranja i zalaganja za boljitak na području mentalnoga zdravlja.

S tim u vezi, Caritas BiH je na Trgu djece Sarajeva br. 1 u Sarajevu organizirao podjelu promotivnih materijala, te na taj način pokušao skrenuti pažnju javnosti te uputiti poziv i poticaj za zajednički napor oko smanjenja stigme i socijalne isključenosti osoba s mentalnim poteškoćama.

U svijetu preko 400 milijuna ljudi boluje od neke mentalne bolesti, a daleko veći broj stanovnika ima neki oblik mentalnih poteškoća. Od toga dvije trećine nikada ne zatraži pomoć iz stida ili straha od surove reakcije okoline. Osobe sa mentalnim poteškoćama često su stigmatizirane, diskriminirane, zanemarene i odbačene iz društva, pa čak i iz kruga najbližih. Ovom kampanjom nastojalo se ukazati kako su mentalni poremećaji prave bolesti, poput svih drugih, te kako se uz odgovarajući tretman mogu efikasno liječiti, naročito ukoliko se sa liječenjem započne na vrijeme.

Caritasova kampanja "Može se dogoditi svakome" provodi se u okviru projekta SOCIETIES Potpora udrugama civilnog društva u osnaživanju tehničkih vještina, socijalnom uključivanju osoba s teškoćama u razvoju i u primjeni standarda EU u Jugoistočnoj Europi, a kojega financira EU. (kta/caritas bih)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. srpanj 2019.

    LUGLIO 2019: Integrità della giustizia

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: