Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. lipanj 2019.

Najave

Sarajevo, 21. listopad 2018.

Priprema Školskih sestara franjevki za odlazak u misije u Ugandu

U provincijalnoj kući Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina u Sarajevu je započela dvotjedna duhovna priprava sestara koje odlaze u misije u Ugandu (Afrika). Program priprave traje od 7. do 20. listopada 2018.

Na Misijsku nedjelju, 21. listopada, s. Ivka Lučić, s. Elizabeta Žuljević i s. Franciska Ivanović, će primiti misijski križ u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu. Euharistijsko slavlje 21. listopada u 19 sati s obredom primanja misijskog križa predslavit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Sestra Urša Marinčić (Mariborska provincija) primit će misijski križ također 21. listopada u bazilici Uznesenja Marijina u Mariboru.

Nakon dvotjedne duhovne priprave sestre će slavit 22. listopada u 7.30 sati Svetu misu u kapeli Prečistog Srca Marijina provincijalne kuće u Sarajevu, koju će predslaviti mons. Henryk M. Jagodzinski, savjetnik Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini.

U srijedu, 24. listopada, iz Sarajeva sestre putuju u Zagreb, a istoga dana u kapeli Navještenja Gospodinova u Držićevoj u 18 sati slavit će Svetu misu koju će predslaviti vlč. Anton Štefan, ravnatelj Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj. Nazočit će također nekoliko sestara Slovenki sa s. Uršom Marinčič koja se pridružuje našem misijskom djelovanju.

Na dan sjećanja na bosansku kraljicu Katarinu Kosača-Kotromanić, 25. listopada, četiri sestre misionarke zajedno sa s. Katom Karadža, provincijskom predstojnicom (sa sestrama će boraviti do 17. siječnja 2019.), putuju iz Zagreba preko Brusselsa do Ugande.

Na odredište u Rwentobo sestre planiraju stići 26. listopada. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. lipanj 2019.

    Papa: gli aeroporti siano ponti per l'incontro con Cristo

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: