Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. srpanj 2019.

Vijesti

Poznań, 14. rujan 2018.

MISA NA ZAVRŠETKU PRVOG DANA PLENARNOG ZASJEDANJA CCEE-A

Misnim slavljem predsjedao je predsjednik CCEE-a genovski nadbiskup kardinal Angelo Bagnasco

Prvi dan plenarnog zasjedanja Vijeća europskih biskupskih konferencija u Poznańu zaključen je Misnim slavljem u crkvi Fara. Misnim slavljem je predsjedao predsjednik CCEE-a genovski nadbiskup kardinal Angelo Bagnasco u zajedništvu s predsjednicima europskih biskupskih konferencija i njihovim delegatima, među kojima su bili i kardinali Josip Bozanić i Vinko Puljić, te brojnim svećenicima.

Sve što dolazi od Crkve, a time i od nas pastira, kršćanske zajednice, svakog krštenika, ili se živi u euharistijskom ključu, ili je neplodno čak i ako oko toga postoji konsenzus i rađa uspjehom. Naime, svaki apostolski rad - uključujući i naše susretanje- nije dovoljno da se čini „za" Gospodina, već mora biti učinjen „s" Gospodinom: jedino tada je plodonosan čak i kad ne vidimo plodove. Nije dovoljno naporno raditi, potrebno je dobro raditi, a to prvenstveno znači raditi s Bogom, prisno sjedinjeni s Njim, koji želi raditi s nama na svom djelu spasenja. Oko oltara se stišćemo uz Krista našu nadu i naš život, jer sve što govorimo na ovome plenarnom zasjedanju je za Njega i s Njim, rekao je kardinal Bagnasco u homiliji.

Isus od nas ne traži volonterstvo očajnika, već traži da se predamo milosti, slatkoj sili njegova Duha: tek tada ćemo moći djelovati kao što On uči, jer će On sam djelovati u nama. Postavljajući pred nas najviše ciljeve, on od nas traži da se predamo njegovoj ljubavi koja preobražava kameno srce u srce od mesa, rekao je kardinal Bagnasco.

Nakon Misnog slavlja svjedočanstva o svome volonterskom radu iznijeli su Maciej Bajan iz Zajednice Arka te Ana Michalak iz Caritasa Poznanske nadbiskupije. (kta/ika)

fotofoto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: