Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. srpanj 2019.

Najave

Foto arhiv

Foto arhiv

Sarajevo, 21. rujan 2018.

Sarajevo: "Noć svjedoka" za sve progonjene kršćane u svijetu

"Noć svjedoka" je večer molitve i bdijenja za sve progonjene kršćane u svijetu. Jedan od najvažnijih svjetskih molitvenih događaja održava se već 10 godina u različitim zemljama. Molitvena večer "Noć svjedoka" održat će se u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu 21. rujna 2018., 22. rujna u Kotoru (Crna Gora), 23. rujna u Dubrovniku (Hrvatska) i 24. rujna u Međugorju, prenosi portal nedjelja.ba.

Ovaj program realizira se u suradnji s papinskom pontifikalnom udrugom "Pomoć Crkvi u nevolji" koja već dugi niz godina pomaže brojne projekte Crkve u Bosni i Hercegovini, odnosno njezinim direktorom za Francusku Marcom Fromagerom, a koordinatorica molitvene večeri "Noć svjedoka" je Sabrina Čović-Radojičić, utemeljiteljicom međunarodne udruge "Maranatha" koja se zalaže za ekumenizam i međureligijski dijalog.

Za molitvenu večer "Noć svjedoka" planirano je uz kardinala, biskupa ili njihove predstavnike poslušati i kratko svjedočenje gostiju. Sudionici programa moći će poslušati Marca Fromagera, direktora francuske podružnice organizacije Pomoć Crkvi u nevolji (koja donira 1/3 ukupnog novca u svijetu) i autora knjige "Ratovi nafta i radikalizam" koja će biti tiskana i za naše područje (predgovor je napisao vlč. Tomo Mlakić).

Nazočnima bi se trebao obratiti i otac Kirill Gorbunov generalni vikar Crkve Majke Božje u Moskvi, koji je poznat po svom zalaganju na području ekumenizma. Gostovat će i s. Houda Fadoul koja je završila teologiju i filozofiju na Gregoriani, a danas je kao poglavarica samostana Deir Mar Musa Al-Habashi u Siriji aktivna na području međureligijskog dijaloga.

Organizatori ističu kako ovaj događaj uvijek poprati veliki broj sudionika i medija. Noć svjedoka upriličena je u ožujku 2018. u pariškoj katedrali Notre Dame. U video prilogu se može pogledati dio ozračja tog molitvenog susreta.


foto

 

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: