Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. travanj 2019.

Najave

Sarajevo, 24. rujan 2018.

Godišnji pastoralni skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe

Godišnji pastoralni skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe o temi „Iskustvo Crkve u multikulturalnom i multireligijskom svijetu (primjer BiH)“ održat će se od 24. do 28. rujna 2018. u prostorijama Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, (Josipa Stadlera 5, 71000 Sarajevo), u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni u Njemačkoj.

Tijekom skupa održat će se šest predavanja: „Međureligijski i međukulturalni dijalog u naučavanju Katoličke Crkve“ (doc. dr. sc. Tomislav Kovač, Zagreb); „Teološka dimenzija međureligijskog i međukulturalnog dijaloga“ (prof. dr. sc. Niko Ikić, Sarajevo); „Religijska i kulturalna različitost u BiH kao izazov za Katoličku Crkvu u Bosni i Hercegovini“ (mons. dr. sc. Pero Sudar, Sarajevo); „Doprinos franjevaca u međureligijskom dijalogu u Bosni i Hercegovini“ (prof. dr. fra Ivan Šarčević, Sarajevo); „Doprinos Islamske zajednice u međureligijskom dijalogu u Bosni i Hercegovini / Teološka dimenzija međureligijskog i međukulturalnog dijaloga (islamska perspektiva)“ (dr. sc. Dževada Šuško, Sarajevo) i „Doprinos Srpske Pravoslavne Crkve u ekumenskom i međureligijskom dijalogu u Bosni i Hercegovini / Teološka dimenzija ekumenskog, međureligijskog i međukulturalnog dijaloga (pravoslavna perspektiva)“ (izv. prof. dr. sc. Vladislav Topalović, Foča).

Misno slavlje u katedrali u Sarajevo predvodit će u utorak, 25. rujna, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. U srijedu, 26. rujna je predviđeno duhovno-studijsko putovanje u Fojnicu i Kraljevu Sutjesku. (kta/a.p.)


Program - pdf

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. travanj 2019.

    Papa Francesco udienza a giovani della diocesi di Aire et Dax

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: