Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. srpanj 2019.

Vijesti

Kostajnica, 17. kolovoz 2018.

VELIKA GOSPA U KOSTAJNICI OKUPILA RASELJENE VJERNIKE

Misno slavlje predvodio je don Josip Majić, upravitelj župe Sv. Ilije Proroka – Solakova Kula

U mjestu Kostajnica u Klisu u Općini Konjic, 15. kolovoza 2018. upriličena je proslava svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Iako u tom mjestu, smještenom na ušću Neretvice u Neretvu (Jablaničko jezero), danas živi tek 14 osoba, u ratu protjerani domaći vjernici, kojih je tu bilo više od 100, okupljaju se u Kostajnici proslaviti velike blagdane poput Uznesenja BDM, javlja portal nedjelja.ba.

Na proslavu su pristigli brojni raseljeni Klišani sa svojim prijateljima koji su se najprije okupili na Misnom slavlju koje je predvodio don Josip Majić, upravitelj župe Sv. Ilije Proroka – Solakova Kula, nakon čega je uslijedilo druženje uz razgovor o nekadašnjem životu i sadašnjem stanju.

Tijekom slavlja neizostavna je bila pjesma koja je uz molitvu, razgovor razgalila dušu svih koji su uspjeli doći u svoju Kostajnicu. Sigurno će ih biti iduće godine više. Kostajnica nije zaboravljena, a okupljanje i Misu je na svojim fotografijama zabilježio Marko Šagolj.

Priprava za ovogodišnju proslavu Velike Gospe započela je gradnjom kapelice posvećene Gospi u selu Mejdan. Gradnju su financirali mještani, a kip je darovao župnik don Jozo. Duhovna priprava odvijala se kroz trodnevnicu.

Ratna stradanja Hrvati katolici ovdje su osjetili u najgorem obliku te su svi protjerani. Sigurnost su potražili u drugim dijelovima BiH, poglavito u okolici Mostara, u Hrvatskoj i diljem svijeta. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: