Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. srpanj 2019.

Vijesti

Lahore, 17. kolovoz 2018.

INDIJSKI BISKUPI: SOLIDARNOST I POMOĆ BEZ OBZIRA NA PODJELE

Priopćenje Indijske BK nakon poplava u indijskoj državi Kerala u kojoj je stradalo 77 osoba, a više od 60 tisuća raseljeno

Broj žrtava nastradalih u poplavama u indijskoj državi Kerala povećao se na 77 poginulih. U međuvremenu se opasnost od obilnih kiša premjestila na druga područja. Više od 60 tisuća raseljenih ljudi pronašlo je utočište u improviziranim kampovima koje im je pomogla podići vojska koja nastavlja tragati za žrtvama.

U svojem je priopćenju Indijska biskupska konferencija izrazila duboku žalost zbog velikih gubitaka života i štete na usjevima, stoci, kućama i imovini, koja je nastala zbog tih poplava bez presedana koje su izazvale strašnu prirodnu katastrofu. Biskupi su izrazili također svoju blizinu obiteljima žrtava, ranjenima i onima koji trpe, te su istaknuli da cijene brzu i učinkovitu pomoć koju su dale mjesne i državne vlasti.

Posebno su zahvalili vlastima za primjeran način na koji su se ostvarile solidarnost i pomoć, bez obzira na političke, vjerske i kastne podjele. Na prvoj crti u pružanju pomoći, Crkva je istaknula u priopćenju da je i sama u nekim biskupijama otvorila škole, župne i druge prostore kako bi prihvatila raseljene i počela dijeliti hranu, odjeću i drugi materijal za pomoć kako bi se suočili s teškom higijensko-sanitarnom situacijom. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: