Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. veljača 2020.

Vijesti

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser

Međugorje, 21. srpanj 2018.

NADBISKUP HENRYK HOSER MISOM U NEDJELJU ZAPOČINJE NOVU SLUŽBU U MEĐUGORJU

Svoju novu službu u Međugorju započet će u nedjelju, 22. srpnja svečanom Misom u 19 sati

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, kojega je papa Franjo imenovao na tu dužnost na svetkovinu Tijelova, 31. svibnja 2018. svoju novu službu u Međugorju započet će u nedjelju, 22. srpnja svečanom Misom u 19 sati. Misa će biti slavljena na vanjskom oltaru pored župne crkve Sv. Jakova u Međugorju.

Bit će to misa u sklopu devetnice zaštitniku župe, koja je počela u ponedjeljak, 16. srpnja, a zaštitnik župe sv. Jakov apostol bit će proslavljen u srijedu, 25. srpnja.

Župa Međugorje, koja je utemeljena 1892. godine, posvećena je sv. Jakovu, zaštitniku hodočasnika. Pastoralno djelovanje u toj župi bilo je kao i u svakoj hercegovačkoj župi sve do 25. lipnja 1981. Otada Međugorje i župna crkva Sv. Jakova postaju mjestom okupljanja milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Molitveni program devetnice počinje svake večeri u 18 sati molitvom krunice i nastavlja se u 19 sati Misom, a potrajat će do utorka 24. srpnja.

Nadbiskupu Henryku Hoseru, sada umirovljenom biskupu Varšave-Praga, lani je, na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače, bila povjerena služba posebnog izaslanika Svete Stolice za Međugorje, koju je završio proteklih mjeseci.

Njegova nova služba apostolskog vizitatora isključivo je pastoralna. Svrha joj je osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost.

U povodu svečanog preuzimanja nove službe nadbiskupa Hosera, međugorski župnik fra Marinko Šakota pozvao je na sudjelovanje u Misnom slavlju u nedjelju sve župljane, hodočasnike i vjernike iz okolice. Pritom je izrazio zahvalnost papi Franji što je poslao apostolskog vizitatora u osobi nadbiskupa Hosera. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. veljača 2020.

    Sette giorni con Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: