Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. veljača 2019.

Vijesti

Velika Bukovica, 21. srpanj 2018.

ZLATNA MISA DON JURE GAVRANIĆA

U župi Svetog Ante Padovanskog u Velikoj Bukovici na Topuzu

Pedeset godina misništva - zlatnu Misu, proslavio je u župi Svetog Ante Padovanskog u Velikoj Bukovici na Topuzu u Bosanskoj Posavini, don Jure Gavranić, umirovljeni svećenik Vrhbosanske Nadbiskupije. Pred oko petstotinjak bukovčana i vjernika pristiglih iz svih krajeva u kojima žive prognani žitelji Bukovice od Hrvatske i Europe, te župljani zadnje župe Rankovići kod Travnika u kojoj je boravio Don Jure.

U sumisništvu 17 svećenika koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj veliki događaj koji se po prvi put od osnutka ove župe 1939 god dogodio u Bukovačkoj župi.

Don Jure se biranim riječima zahvalio svima nazočnim na Svetoj misi, te se s nostalgijom prisjetio svoje Mlade mise koju je slavio u svojoj rodnoj župi točno istog dana prije 50 godina tj 14. srpnja 1968.

Prisjetio se i svojih pokojnih roditelja i brace i sestara koji vise nisu među živima. Don Jure je boravio u mnogim župama Vrhbosanske nadbiskupije, posljednjih 13 godina bio je župnik u Rankovićima kod Travnika gdje je izgradio i župnu crkvu.

Prigodnu propovijed na Misnom slavlju uputio je nećak don Jure, dominikanac Nikola Mioč prior dominikanskog Samostana u Dubrovniku, koji je istakao da je don Jure veliki ljubitelj sporta te je kao svećenik privlačio mnoge simpatije mladih. U proteklom ratu u domovini Bosni i Hercegovini bio je dva put zatvaran u logor, ali Božjom providnosti doživio je ovaj veliki dan i proslavu svoje zlatne Mise u rodnoj razorenoj župi Bukovica u novo sagrađenoj crkvi na Topuzu (kta/ž.a.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. veljača 2019.

    Papa Francesco Messa a Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: