Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. veljača 2020.

Vijesti

Foto arhiv: Papa Franjo i kadinal Luis Antonio Tagle

Foto arhiv: Papa Franjo i kadinal Luis Antonio Tagle

Vatikan, 20. srpanj 2018.

PAPINA PORUKA SUDIONICIMA PETE KONFERENCIJE O NOVOJ EVANGELIZACIJI

Od 18. do 22. srpnja u Manili, na Filipinima

Suočiti se s izazovima učenika i misionarske preobrazbe koja osim Filipina treba obuhvatiti prostrani azijski kontinent a i dalje – nalog je koji je papa Franjo povjerio sudionicima pete Konferencije o novoj evangelizaciji, koja se od 18. do 22. srpnja održava u Manili, na Filipinima.

Za tu je prigodu Papa svim sudionicima poslao svoje najbolje bratske želje, i to u poruci upućenoj apostolskom nunciju u toj zemlji, nadbiskupu Gabrieleu Cacci, a koju je tijekom mise kojom je započela konferencija, pročitao kardinal Luis Antonio Tagle, nadbiskup Manile.

Podsjetivši na apostolsku pobudnicu Evangelii Gaudium, Papa je – kako je napomenuo nuncij Caccia – istaknuo koliko je danas životno važno da Crkva iziđe i naviješta Evanđelje svima, na svim mjestima, u svim prilikama, bez oklijevanja, bez odbojnosti i bez straha, jer radost je Evanđelja za čitavi narod, nitko ne smije biti isključen.

Svrha je konferencije ponuditi uvjerljivo iskustvo Isusa, Crkve i poslanja. Riječ je o prigodi za ukorjenjivanje u Isusu – objasnio je kardinal Tagle i istaknuo da nema evangelizacije ako se više puta ne ukorijenimo u osobi Radosne vijesti, u Isusu. On je utjelovljeno Evanđelje – istaknuo je kardinal. Osim općih zasjedanja, radovi su na konferenciji – koja se prvi put održala 2013. godine – posvećeni različitim temama, među kojima su: župa, obrazovanje, posao, obitelj, mladi, digitalni mediji i društvene mreže, kateheza, poslanje, nove dužnosti. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. veljača 2020.

    Sette giorni con Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: