Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. ožujak 2019.

Vijesti

Kongora, 16. srpanj 2018.

DON JOZO ANČIĆ PROSLAVIO ZLATNU MISU

Uz zlatomisnika i više svećenika, Sveto misno slavlje predvodio je biskup Ratko Perić

Ispred župne crkve Presvetoga Srca Isusova u Kongori don Jozo Ančić proslavio je, u nedjelju 15. srpnja 2018. svoju zlatnu Misu. Uz zlatomisnika i više svećenika, Sveto misno slavlje predvodio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić, prenosi portal nedjelja.ba.

Biskup Perić spomenuo je kako je, zajedno s ostalim biskupima, trebao biti na proslavi Sv. Bonaventure u Banjoj Luci, ali da se odazvao pozivu kongorskog župnika fra Stjepana Martinovića za sudjelovanje na zlatnoj Misi don Joze Ančića. Zlatomisniku je zahvalio na svemu što je učinio za vjernički puk kroz proteklih pet desetljeća njegova svećeničkoga djelovanja. Također, naglasio je i kako je radostan jer će uskoro, 11. kolovoza, upravo u Kongori biti i jedna mlada Misa, don Josipa Radoša.

Na kraju Svete mise okupljenima se obratio i sam zlatomisnik koji je zahvalio Bogu na ukazanoj milosti prema kojoj je postao svećenik, ali i svojim pokojnim roditeljima na vjerničkome odgoju koji je primio u roditeljskoj kući. Naglasio je kako je uvijek Isusa postavio ispred sebe, prateći Ga. „Kada sam god postavio sebe ispred Isusa, osjećao sam se isprazan, sam na velikom praznom prostoru. Uvijek mi je nakon toga neki glas govorio, vrati se i prati Isusa“, naglasio je don Jozo.

Nakon Svete mise, ministranti su dijelili sličice za uspomenu na zlatomisničko slavlje, s citatom iz Psalma 118, istim onim kakav je don Jozo imao nakon mlade mise: Ovo je dan što ga učini Gospodin: Kličimo i radujmo se njemu! (kta)


Foto: mandino-selo.com

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    22. ožujak 2019.

    Udienza a dirigenti e soci del Centro Turistico Giovanile

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: