Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. rujan 2019.

Vijesti

Karlovac, 10. srpanj 2018.

OBJAVLJENA MONOGRAFIJA „60 GODINA KĆERI BOŽJE LJUBAVI U KARLOVCU"

Monografija donosi i pregled redovničkih zajednica koje djeluju ili su u nekom vremenu djelovale na području grada Karlovca

„60 godina Kćeri Božje ljubavi u Karlovcu" naslov je monografije koju je izdalo Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu povodom 150. godišnjice osnutka te družbe i 60. godišnjice od dolaska prvih sestara Kćeri Božje ljubavi u grad Karlovac, odnosno na Dubovac.

Monografija donosi pregled redovničkih zajednica koje djeluju ili su u nekom vremenu djelovale na području grada Karlovca. U monografiji se može pronaći nešto o djelatnosti pripadnika Reda manje braće (franjevaca) i Reda Pavla prvog pustinjaka (Pavlini), koji i danas djeluju u Karlovcu, kao i o pijaristima koji su kratko vrijeme boravili u Karlovcu. Također monografija donosi pregled djelatnosti družbe Sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog, grkokatoličkih sestara bazilijanki, družbe Sestara Klanjateljica Krvi Kristove, sestara franjevki te o Isusovim malim sestrama.

Glavni dio monografije posvećen je nastanku družbe Kćeri Božje ljubavi, njihovoj utemeljiteljici Franziski Lechner i dolasku sestara na područje Hrvatske. Posebno poglavlje posvećeno je djelovanju sestara u Karlovcu na Dubovcu gdje se donosi popis svih sestara koje su obavljale neku službu u dubovačkoj župi u posljednjih 60 godina.

Ova monografija izdana je kao zahvala za sve molitve i žrtve, za svu ljubav i rad koje su sestre Kćeri Božje ljubavi predale Nacionalnom svetištu, dubačkoj župi i gradu Karlovcu. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    15. rujan 2019.

    Francesco all’Angelus: con Dio nessun peccato ha l’ultima parola

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: