Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

23. veljača 2019.

Vijesti

Sarajevo, 21. lipanj 2018.

ZAVRŠENA KATEHETSKA LJETNA ŠKOLA BK BIH

Svetu misu je predslavio dr. Tomislav Mlakić, predstojnik Katehetskog ureda VN i ravnatelj Katehetskog ureda BK BiH

U četvrtak, 21. lipnja 2018. Svetom misom u crkvi Kraljice Sv. Krunice koja se nalazi u sklopu zdanja Katoličkog školskog centra Sv. Josip u Sarajevu završila je ovogodišnja Katehetska škola BK BiH koja započela u utorak, 19. lipnja. Tema ovogodišnjeg trodnevnog Katehetske škole bila je "Katolički vjeronauk i vjeroučitelj u pluralnoj i demokratskoj školi u BiH", prenosi portal nedjelja.ba.

Treći dan Katehetske ljetne škole započeo je jutarnjom molitvom koju su predvodili vjeroučitelji hercegovačkih biskupija.

Potom je ministar obrazovanja HBŽ-a Petar Galić održao predavanje naslovljeno "Status školskoga vjeronauka u odgojno-obrazovnom sustavu javnih škola u BiH".

Nakon predavanja upriličene su dvije radionice, a potom je uslijedio plenum.

Svetu misu je predslavio dr. Tomislav Mlakić, predstojnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije i ravnatelj Katehetskog ureda BK BiH. Koncelebrirao je dr. Ante Pavlović, predstojnik Katehetskog ureda Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije te vlč. Ljubo Zelenika, odgajatelj u internatu KŠC-a. Sv. Josip.

Na početku Mise vlč. Mlakić je naglasio kako euharistiju na spomendan Sv. Alojzija Gonzage prikazuje za sve vjeroučitelje.

U svojoj je propovijedi govorio o Sv. Alojziju Gonzagi. "Njegova majka mu je usadila u srce dvije stvari, ljubav prema molitvi te siromasima", rekao je propovjednik te potom progovorio o važnosti molitve. „Naša djeca i učenici u svojim obiteljima nemaju molitve. Ako ih mi ne naučimo moliti nitko ih drugi neće naučiti. Prisjetimo se onoga što nam je rekao vojni biskup Tomo Vukšić 'vi ste svjetlonoše i privilegija i obveza'“, rekao je u svojoj propovijedi dr. Mlakić.

Nakon Mise upriličeno je druženje te zajednički ručak. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    21. veljača 2019.

    Papa Francesco: ascoltiamo il grido dei piccoli che chiedono giustizia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: