Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. svibanj 2019.

Vijesti

Split, 14. lipanj 2018.

PREDSTAVLJENA KNJIGA ZABRANJENO KUKANJE

Korisna knjiga s preporukom i predgovorom pape Franje

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 14. lipnja predstavljena je knjiga Zabranjeno kukanje, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Prošle godine papa Franjo izazvao je veliku pažnju kada je na vrata svoje sobe postavio natpis "Zabranjeno kukanje", a sada je napisao i poticajan predgovor istoimenoj knjizi, čiji je autor Salvo Noè Papi svojedobno i darovao spomenuti natpis s popratnim uputama. Knjiga Zabranjeno kukanje iz pera toga poznatog talijanskog psihologa postala je međunarodni bestseler, a sada je dostupna i na hrvatskom jeziku u izdanju nakladne kuće Verbum s poticajnim podnaslovom koji odražava bit knjige: "Promijeni nabolje svoj život i život drugih!"
Papa u predgovoru preporučuje knjigu i ističe: "U ovoj knjizi prof. Salvo Noè želi dati obilje poticaja vezanih za suočavanje s poteškoćama i nepredviđenim događajima kako se ne bi upalo u zamke viktimizma te kako bi se u svakoj protivštini otkrila mogućnost da se iziđe prekaljeniji i s više pouzdanja. To je korisno u našemu vremenu obilježenu tolikom brzinom oko nas i krhkošću u nama."

Doista, posvuda nailazimo na poteškoće, ali iako je kukanje postalo uobičajeni način naše komunikacije, ono ne rješava probleme. Dapače, onaj tko kuka aktivno pridonosi stvaranju negativnog ozračja koje prožima naše društvo pa su tako čak i obitelji i radne sredine prožete ovom navikom. U takvom ozračju knjiga Zabranjeno kukanje više je nego dobrodošla. Putem primjera, vježba i strategija osobnog i društvenog rasta ona poziva na pozitivan pristup životu, a spoznaje i upute koje nudi mogu svakom pomoći da razvije samopoštovanje i motivaciju kako bi izbjegao upadanje u zamku jalovog kukanja i sumornog pogleda na život.

Stoga za sve one koji traže vedrinu i spokoj koji će im pomoći da se bolje suoče s poteškoćama, knjiga Zabranjeno kukanje korisno je i vrlo praktično štivo. Ona ih može motivirati da u životu aktiviraju više oduševljenja, zahvalnosti i odgovornosti kako bi postigli nutarnju postojanost i poboljšali svoj život i život bližnjih.

Knjiga Zabranjeno kukanje dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na poveznici. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. svibanj 2019.

    Papa Francesco Regina Coeli

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: