Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. siječanj 2019.

Vijesti

Komušina-Kondžilo, 21. svibanj 2018.

ORGANIZIRAN PRIJEVOZ NA 47. DAN MLADIH VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE

U petak, 25. svibnja, polazak autobusa je u 12 sati ispred NCM "Ivan Pavao II." Broj mjesta je ograničen!

Do početka proslave Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije ostalo je još četiri dana, kada će Gospino svetište u Komušini biti domaćin 47. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Ovogodišnja proslava 47. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije koja će se održati pod geslom Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga (Lk 1,30) okupit će mlade iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije koji će uživati u bogatom i sadržajnom programu koji su pripremili djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II.", organizatora proslave Dana mladih.

Kako bi ponudili što većem broju mladih iz Vrhbosanske nadbiskupije mogućnost odlaska na Dan mladih, Centar za mlade "Ivan Pavao II." organizira prijevoz za sve zainteresirane mlade iz Sarajeva u petak, 25. svibnja. Polazak autobusa je u 12 sati ispred Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II." (Žrtava fašizma bb). Mladima je osiguran smještaj i obroci, no svi prijavljeni mladi moraju sa sobom ponijeti vreću za spavanje i podmetače. Broj mjesta je ograničen! Cijena povratne karte iznosi 10 KM.

Pozivaju se svi mladi iz Sarajevskog, Kreševskog, Travničkog i Žepačkog dekanata koji žele sudjelovati na programu u petak (Sveta misa, radionice, klanjanje) da se prijave do srijede, 23. svibnja putem e-maila: josip.ncm@gmail.com ili putem kontakt telefona: +387 33 766 225.

Program Dana mladih započinje u petak, 25. svibnja, Svetom misom koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski a koju će animirati zbor mladih Spes iz Žepča. Nakon Mise uslijedit će radionice za mlade gdje će mladi imati priliku upoznati sa ženama iz Biblije i njihovim osobinama. Cilj radionice je svakako razgovarati s mladima o tome je li žena baš uvijek bila značajna za društvo kao danas, je li bila jednaka muškarcu i sl. Nakon radionica uslijedit će kratka parlaonica te klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom koje će glazbeno animirati također zbor mladih Spes iz Žepča.

Kao ranijih godina, program u subotu, 26. svibnja započet će pokorničkim bogoslužjem, prilikom za sv. Ispovijed, te procesijom na brdo Kondžilo gdje će biti održano Euharistijsko slavlje nakon čega će biti upriličen zabavan program za mlade, tj. Olimpijske igre. (kta/mladicentar)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. siječanj 2019.

    Videnews Angelus Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: