Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. ožujak 2019.

Vijesti

Žepče, 20. svibanj 2018.

KRIZMA U ŽEPČU

Kardinal Puljić podijelio je tijekom svečanog Misnog slavlja, 19. svibnja, sakrament potvrde za 58 krizmanika župe Sv. Antuna Padovanskog u Žepču

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić podijelio je tijekom svečanog Misnog slavlja, 19. svibnja, sakrament potvrde za 58 krizmanika župe Sv. Antuna Padovanskog u Žepču, objavjljeno je na portalu nedjelja.ba.

U koncelebraciji s kardinalom bilo je osam svećenika, a euharistiji je nazočio veliki broj vjernika.

Na početku misnog slavlja žepački župnik vlč. Predrag Stojčević uputio je, u ime cijele župne zajednice, riječi pozdrava i dobrodošlice nadbiskupu Puljiću te je istaknuo da tog dana svi okupljeni mole da se mlade duše 29 dječaka i 29 djevojčica napune darovima Duha Svetoga i da postanu svjedoci uskrslog Krista.

U svojoj homiliji vrhbosanski nadbiskup podsjetio je okupljene na susret s krizmanicima prije euharistijskog slavlja i na riječi koje im je uputio tom prigodom: „Vi ćete kroz život polagati vjeronauk. Nije dovoljno znati, potrebno je iznad svega svjedočiti svoju vjeru. Prisjetimo se, i apostoli su tek kada su primili Duha Svetoga postali navjestitelji i svjedoci Isusa Krista“. Istaknuo je kako je vjerničko svjedočenje vjere jače od bilo kakve propovijedi. Podsjetio je i na treću apostolsku pobudnicu pape Franje Gaudete et exsultate (Radujte se i kličite) i potrebu radosnog svjedočenja vjere. Kard. Vinko uputio je i prigodne riječi kumovima i značaju njihove potpore u vjerskom hodu krizmanika te roditeljima koji kroz cijeli život ostaju učitelji vjere i morala svojoj djeci.

Tijekom podjele krizme, koje je uslijedilo nakon homilije, kardinal je svakom krizmaniku uputio nekoliko riječi.

Na kraju, vrhbosanski nadbiskup zahvalio je krizmanicima na znakovima pozornosti i darovima dodajući da bi mu najveći dar bio kada bi se netko od njih odlučio postati svećenik ili časna sestra.

Misno pjevanje predvodio je žepački župni zbor. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. ožujak 2019.

    Francesco: il cristiano non crede in un fato immutabile, ma in un piano di salvezza voluto da Dio

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: