Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

19. veljača 2019.

Vijesti

Foto arhiv

Foto arhiv

Lurd, 17. svibanj 2018.

SUDIONICI 26. HODOČAŠĆA HRVATSKE VOJSKE I POLICIJE STIGLI U LURD

Na vojno-redarstvenom hodočašću u Lurd sudjeluje 888 hrvatskih hodočasnika i 55 hodočasnika iz Bosne i Hercegovine

Sudionici 26. hodočašća Hrvatske vojske i policije stigli su u srijedu 16. svibnja u popodnevnim satima u Lurd. Na putu prema Lurdu, hrvatski hodočasnici, kojima su se pridružili pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predvođeni vojnim biskupom Tomom Vukšićem, istoga dana u ranim jutarnjim satima nazočili su Euharistijskom slavlju u Avignonu u mjesnoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio je biskup Vukšić. Nakon obilaska starog grada Avignona i papinske palače iz XIV. stoljeća, hodočasnici su u nastavku putovanja posjetili srednjovjekovnu utvrdu Carcassonne. U kasnim popodnevnim satima hodočasnici su stigli u Lurd, gdje ih je dočekao hrvatski vojni izaslanik u Francuskoj brigadir Ivo Martinić.

Nakon smještaja hodočasnika u hotele, u večernjim satima organiziran je radni sastanak. Na početku sastanka vojni biskup u RH Jure Bogdan uputio je pozdrav i zahvalu hodočasnicima Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva obrane RH te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom organizacijom hodočašća. Biskup Vukšić uputio je zahvalu svim hodočasnicima, zaželjevši da im hodočašće bude duhovna okrepa. Zahvalama i lijepim željama pridružio se i pukovnik Oružanih snaga BiH Predrag Visković. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković istaknuo je dobru organizaciju i pohvalio novu metodologiju smještaja hodočasnika po hotelima. Zamolio je hodočasnike da se pridržavaju protokola i dogovorenog rasporeda. Nakon obraćanja zamjenika zapovjednika hodočašća pomoćnika načelnika Uprave policije Ivana Merćepa, zapovjednik kampa pukovnik Branimir Hamer podnio je izvješće i naglasio da su svi hodočasnici u kampu, njih ukupno 140, zbrinuti u vrlo kratkom vremenu i da u kampu vladaju dobri i suhi uvjeti. Na kraju radnog sastanka generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo dao je upute za idući dan.

Na vojno-redarstvenom hodočašću u Lurd sudjeluje 888 hrvatskih hodočasnika i 55 hodočasnika iz Bosne i Hercegovine. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. veljača 2019.

    Papa Francesco, Angelus in Piazza San Pietro

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: